Kia GT 2017

Het Koreaanse Kia is op dit moment druk in de weer met een nieuw, sportief model: de GT. In 2011 toonde het merk al de GT Concept tijdens IAA Frankfurt, maar daarna is er niets meer van vernomen, tot nu. Het toekomstige productiemodel wordt, zoals gewoonlijk, getest op de Nürburgring in Duitsland.

‘Tiger-nose’ keert wederom terug

Normaliter bouwt Kia enkel normale, enigszins bereikbare auto’s, maar daar komt met de GT verandering in. De komende sportieveling ontvangt, net als alle andere nieuwe Kia’s, de bekende ’tiger-nose’ grille. Verder is de GT herkenbaar aan de aflopende daklijn en lange motorkap.

In een eerder gehouden interview door Auto Express gaf Kia-designchef Peter Schreyer aan, dat de GT niet lang op zich zal laten wachten. Waarschijnlijk komt hij in 2017. Bovendien vertelde hij dat de GT achterwielaangedreven wordt: een karakterbepalend element van een sportief model.

Groot motoraanbod

Naast het gesprek met de designbaas, heeft Kia’s ontwikkelingschef van performance-modellen, Albert Biermann, ook meerdere woorden uitgesproken. Zo vertelde hij dat de GT met veel verschillende motoriseringen zal worden aangeboden.

Verwacht meerdere viercilinder benzine- en dieselmotoren, maar ook een topuitvoering met mogelijk een 420 pk sterke 5.0 liter V8-benzinekrachtbron. Deze variant maakt naar verwachting gebruik van vierwielaandrijving.

Kia zal de GT aanbieden met zowel een handgeschakelde versnellingsbak als DCT-automaat met dubbele koppeling.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën