BMW X2 2018

Het ontwikkelingsteam van BMW had afgelopen tijd hun handen vol aan de 5 Serie-modellen. Nu is het Beierse merk druk in de weer met de X2, een coupé-achtige X1. Het testwerk werd op en rond de Nürburgring vastgelegd door onze spionagefotograaf.

Kleine broertje van X4 en X6

Het was eind september toen BMW de Concept X2 voorstelde in Parijs. Deze concept-car gaf een indruk van een compacte, coupé-gelijnde SUV, gebaseerd op de populaire X1. Aangezien de grotere X4 en X6 uitstekend in de smaak vallen, is de komst van een X2 meer dan logisch.

Minder futuristisch dan Concept X2

Uiterlijk zal de X2 te herkennen zijn als sportiever ogende X1. Hoewel het betrapte prototype is voorzien van een behoorlijke laag camouflage, durven we gerust te stellen dat hij qua design trouw blijft aan het studiemodel. De vormgeving zal minder futuristisch zijn, maar de basis blijft intact.

De BMW X2 onderscheidt zich van de X1 door middel van een aflopende daklijn en andere achterlichten. Voor het oog pakt dit goed uit, maar de kofferbakinhoud zal iets afnemen.

Bekende techniek

Onder de kap huist dezelfde techniek als in de X1. Zo verwachten we benzinemotoren met vermogens van 140 tot 231 pk, en diesels met 116 tot 231 pk. Op het gebied van transmissies is er keuze uit een handgeschakelde versnellingsbak of Steptronic-automaat. Daarnaast kan de klant kiezen voor voorwielaandrijving of xDrive (4×4).

Categorieën