Jaguar E-Pace 2018

Later dit jaar debuteert een nieuwe, compacte SUV van Jaguar: de E-Pace. Momenteel is de F-Pace de enige SUV-achtige Jaguar, maar daar komt dus spoedig verandering. Onze spionagefotograaf legde het testwerk met de E-Pace op de Nürburgring vast.

Succes voortzetten

Jaguar mag met de F-Pace spreken van een succesje. Alleen al in Nederland werden afgelopen kwartaal ruim 200 stuks geregistreerd. Hiermee is het de bestverkochte Jaguar van ons land. De XF en XE vinden we respectievelijk op nummer 2 en 3.

SUV’s zijn nu eenmaal in trek, en dus pakt het Britse merk later in 2017 uit met een nieuwe cross-over: de E-Pace. Jaguar hoopt met de nieuweling het SUV-succes voort te zetten.

Kenmerken van F-Pace

Qua styling krijgt de E-Pace designkenmerken van zijn grote broer. Het front en de achterzijde zullen de meesten bekend voorkomen: we verwachten een forse grille en slanke lichtunits. Tevens verraadt het gespotte prototype de aflopende daklijn, iets dat we ook bij de F-Pace zien. 

Ook het interieur wordt volgens andere media overgenomen uit de grotere Jaguar SUV. Het stuurwiel is in dezelfde stijl ontworpen, alsmede het dashboard. Daarnaast zullen de duurdere E-Pace-varianten voorzien zijn van een 12,3 inch touchscreen voor het infotainmentsysteem.

Plug-in hybride

Hoogstwaarschijnlijk delen andere Jaguar-modellen hun motorengamma met de komende E-Pace. Naar verluidt kan de klant kiezen voor een benzine- en dieselmotor, variërend van 163 tot 240 pk. Schakelen gebeurt handmatig via een zesversnellingsbak of automatisch middels een achttraps-transmissie. Daarnaast is er keuze uit voor- of vierwielaandrijving.

Ten slotte kunnen we rekenen op een plug-in hybride-variant, bestaande uit een benzine- en elektromotor. Officiële specificaties zijn nog niet bekend.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën