BMW M5 2018

Voor de allerlaatste keer is de nieuwe BMW M5 gespot rondom de Nürburgring. De onthulling laat niet lang meer op zich wachten, en dus zijn dit waarschijnlijk de laatste beelden van de M5 in camouflagepak. 

Meermaals gespot

Kortgeleden gaf BMW de eerste, officiële foto’s vrij. Een prototype van de komende M5 werd vanuit alle hoeken vastgelegd, wat eigenlijk weinig toevoegde. Onze eigen spionagefotograaf is er meermaals in geslaagd om het testmodel te spotten, en ook nu levert hij fraai werk af.

Doorbreekt de 600 pk-grens

Tot op heden zijn de M550i xDrive en M550d xDrive de sterkste 5 Serie-modellen. Wanneer begin volgend jaar de M-versie op de markt verschijnt, behoort dit tot verleden tijd. Hoewel beiden respectievelijk 462 en 400 pk produceren, gaat de BMW M5 daar ruimschoots overheen.

De vorige generatie als 30 Jahre Edition leverde al 600 pk, en dus doorbreekt de nieuwe variant logischerwijs de 600 pk-grens. Desondanks maken beide generaties gebruik van een 4.4 liter V8-biturbomotor, maar niet van hetzelfde aandrijvingssysteem. BMW voorziet de nieuweling van xDrive-vierwielaandrijving (met 2WD-mode), terwijl zijn voorganger over achterwielaandrijving beschikte.

Onthulling volgt spoedig

Vanaf 14 t/m 24 september a.s. kunnen we kennismaken op IAA Frankfurt. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we voorafgaand aan de beurs al de eerste foto’s en beelden in handen.

Categorieën