Audi A7 Sportback 2018

Audi voert nog altijd testwerk uit met de geheel nieuwe A7 Sportback. Echter, wordt zowel de reguliere variant als snelle S-versie aan een test op de Nürburgring onderworpen. Onze spionagefotograaf legde dit vlak langs het circuit vast.

Coupé-variant van A6 Limousine

Uiteraard is het niet de eerste keer, dat de nieuwe Audi A7 Sportback wordt gespot. Begin dit jaar publiceerden wij al een aantal fraaie beelden, die ook in de omgeving van de Nürburgring werden gemaakt.

Zoals we inmiddels weten, is de A7 Sportback de coupé-variant van de A6 Limousine. Ook dit model wordt over niet al te lange tijd opgevolgd. Qua design zal hij aansluiten op de zojuist betrapte prototypes.

Krachtige basismotor

Naar alle waarschijnlijkheid ontvangt de komende A7 Sportback een 252 pk sterke 2.0 liter viercilinder als basismotor (370 Nm). Dit blok dient in de A4-modellen als één van de topversies, maar wordt in de A7 Sportback dus als instapper ingezet. 

Natuurlijk blijft het niet bij deze motorisering. Naast reguliere krachtbronnen, wordt het aanbod later uitgebreid met een plug-in hybride-variant en een RS 7 Sportback met V8-power. Tevens schijnt Audi op de proppen te komen met een waterstof-uitvoering. 

Meer informatie verwachten we op een later tijdstip. De onthulling staat in elk geval voor dit jaar gepland, terwijl de marktintroductie in 2018 plaatsvindt.

Categorieën