Audi S7 Sportback 2017

Voor de zoveelste keer is onze vaste spionagefotograaf erin geslaagd, om fraaie beelden te nemen van een toekomstig model. Dit maal is de nieuwe Audi S7 Sportback aan de beurt, dat de voorlopige topversie wordt van de nog niet onthulde A7 Sportback.

Gespot als S7 Sportback

Wellicht vragen sommigen zich af, hoe we er zeker van zijn dat dit de S7 Sportback betreft. Het achterhalen van Audi’s S-modellen is redelijk eenvoudig: zij beschikken namelijk allemaal over twee dubbele uitlaateindstukken. Ook de bodykit doet vermoeden dat het om de S-uitvoering gaat, net als de spoiler op de kofferklep.

Onder de kap huist volgens buitenlandse media een V6-biturbomotor met 400 pk, al is een achtercilinder ook een optie. De huidige S7 Sportback maakt gebruik van een 4.0 liter TFSI V8, en dat hoeft bij de nieuwe generatie niet anders te zijn.

Reguliere A7 Sportback is onderweg

Ook de reguliere A7 Sportback is in de maak. Momenteel hebben wij niet de beschikking over spionagebeelden van dit model, maar het design belooft flink anders te zijn. Dat is althans wat hoofdontwerper Marc Lichte van Audi ons heeft verteld.

De onthulling staat hoogstwaarschijnlijk gepland voor dit jaar. Voor wanneer precies is niet bekend, al lijken de salons van Genève en Frankfurt ons geschikte locaties.

Categorieën