Honda e

Als auto is de Honda e een hebbeding, dat is de conclusie na onze rijtest met één van de meest geanticipeerde elektrische auto’s in jaren. Maar wat is er nog meer op de markt? Wij zochten het uit en geven je 5 alternatieven op de Honda e.

Maarten: Hyundai i10 N-Line

Hyundai i10 N-Line
Hyundai i10 N-line

De Honda e is natuurlijk tof, maar hoeveel is het je waard? Hoef je niet superhip en elektrisch te rijden, kijk dan eens naar de Hyundai i10. Het voor 2020 nieuwe model is slechts 20cm korter dan de Honda e maar de kofferbak is veel groter (252 tegen 171 liter). De i10 is met 900 kilo een stuk lichter. Als je de 100pk N-Line versie neemt, heb je meer pk per kilo dan de Honda e. Met de krachtigste motor is de Hyundai i10 nog steeds 15.000 Euro goedkoper dan de goedkoopste Honda e. Daar koop je heel wat benzine voor! 

Merijn: Renault Twingo Electric

Oranje, Renault twingo
Renault Twingo Electric

De Twingo Electric zal geen directe concurrent gaan zijn van de Honda e, maar gaat zeker een belangrijke rol spelen in de markt. Beproefde techniek en een scherpe prijs moeten zorgen voor een nieuw verkoopsucces voor het Franse automerk Renault. Dat de volledig elektrische Renault Twingo niet kan snelladen zou voor dit segment geen probleem moeten gaan zijn. Dankzij de geïntegreerde Cameleon-lader kan hij aan een publieke laadpaal maximaal laden. Volgens Renault kun je in de stad 270 kilometer lang rondrijden, meer dan voldoende voor de dagelijkse boodschappen.

Joeri: MINI (electric)

MINI Electric, skyline, wolken over stad
Mini Electric

Mijn alternatief voor de Honda e is de MINI. Zowel de brandstof als elektrische MINI. Qua cultauto grijpt de Honda e terug op de Honda Civic uit de jaren 70, net zoals de MINI teruggrijpt op de oer MINI van Sir Alec Issigonis uit 1959. De MINI is geëvolueerd (lees: groter, maar ook veiliger geworden) de afgelopen jaren. De Honda Civic is uitgegroeid tot een scherp gelijnde Japanse Manga tekening. De Honda e grijpt weer terug naar de oer-Civic, maar met een moderne touch én dito aandrijving.

Danny: Peugeot e-208

Peugeot e-208

Peugeot brengt met de E-208 een vlotte voltage variant van hun B-segmenter. Niet alleen op styling maar ook op prestaties, want met een 0-100 tijd van 8,2 seconden is het de snelste nieuwe 208 op dit moment. Waar de Honda E duidelijk een elektrische auto is, laat Peugeot de E-208 vooral een variant van de hatchback zijn. Het interieur is 100% Peugeot, met de kenmerkende piano toetsen en het eigenzinnige compacte stuur. Met een startprijs van slechts €500 meer is de E-208 de betere keuze op ieder vlak, op de aquarium screensaver na dan…

Doe eens gek: Hong Guang Mini EV

Hong Guang Mini EV

Wij van dagelijksauto.nl houden wel van opmerkelijke auto’s. Het bijzondere van nu, wordt immers het dagelijkse van morgen. De Hong Guang MINI EV is al uitgebreid door collega Maarten omschreven en dus zullen we het kort houden. Retro Kei-car looks, elektrische aandrijving, startprijs van €3500. Dat is nagenoeg 10 keer zo goedkoop als de Honda e! De 50.000 orders die al binnen zijn bewijzen dat de auto ook ongeveer 10 keer zo goed verkoopt. Het enige probleem? Je moet hem wel even uit China halen, in Europa is de MINI EV nog niet te koop.

Voor meer van onze uitzonderlijk gevarieerde redactiekeuzes, klik hier!