zakelijke autoverzekering

Heb je een eigen onderneming en twijfel je of je moet kiezen tussen een privé of zakelijke autoverzekering? Geen paniek! In deze blog wordt alles duidelijk.

Wanneer een zakelijke autoverzekering afsluiten?

Het is voor jezelf én de auto belangrijk om na te gaan welke soort autoverzekering je moet afsluiten. Stel: je hebt een eigen zaak en je schaft een auto aan. Dit kan een ijzersterke pick-up zijn, maar ook een zuinige stadsauto. Moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten?

Je bent pas verplicht zakelijk een autoverzekering af te sluiten, wanneer je de auto meeneemt in je bedrijfsfinanciën. Een bijkomend voordeel is dat je zakelijke autoverzekering ook dekking biedt voor eventuele schades tijdens privékilometers. Dat stelt uiteraard gerust, wanneer je bijvoorbeeld dat ene paaltje over het hoofd ziet of er plots steenslag in de voorruit ontstaat. Daarnaast is het zakelijk afsluiten van een autoverzekering aan te raden als meerdere werknemers gebruikmaken van je bedrijfsauto.

Zakelijk je auto verzekeren: dit zijn de voordelen

Het zakelijk afsluiten van een autoverzekering biedt als ondernemer extra voordelen. Dit type verzekering heeft een uitgebreidere dekking en je betaalt voor WA Beperkt Casco en WA Casco geen 21% BTW. In veel gevallen kent een zakelijke autoverzekering een hogere premie, maar dat is gelukkig aftrekbaar bij de jaarlijkse Belastingaangifte.

Privé of zakelijk een autoverzekering afsluiten?

Kort samengevat is het per situatie verschillend, en zul je moeten berekenen wat voor jou de voordeligste én beste verzekering is. Dit is voornamelijk afhankelijk van het aantal zakelijke kilometers die je rijdt. Wanneer je voor een privé autoverzekering kiest, biedt dit geen dekking voor veroorzaakte of opgelopen schade tijdens een zakelijke rit. Andersom zijn privé-afstanden met een (zakelijke) autoverzekering wél volledig gedekt.

Leg je kilometers meer zakelijk dan privé af? Kies in dat geval altijd voor een zakelijke autoverzekering. Het biedt altijd zekerheid: hoe dan ook, waar dan ook, wanneer dan ook!

Categorieën