Ford Transit

De Ford Transit Custom Sport Van is een verkoopsucces in Europa, in 2018 boekte Ford de beste verkoopcijfers voor bedrijfswagens in 25 jaar. Om dit succes te vieren komt Ford met een nieuwe versie die nog sportiever en rijker uitgerust is.

Hiermee doet Ford mee aan de trend om busjes van meer pk en comfort te voorzien. In het verleden waren busjes slechts werkpaarden: spartaans aangekleed, veel hard plastic en weinig opties. Tegenwoordig doen busjes qua comfort en rijeigenschappen niet onder aan een personenwagen.

Supervan

Ford is niet onbekend met sportieve uitvoeringen van normale auto’s, en ook het Transit-busje is meermalen door Ford onder handen genomen. Zo voorzag Ford in 1971 een Transit van een 400pk-sterke motor uit een GT40: de Ford Transit Supervan. Okay, de nieuwe Transit Custom Sport Van heeft iets minder pk dan die oude Supervan, maar met de nieuwe kun je tenminste wel de openbare weg op, wel zo handig.

De Ford Transit Custom Sport Van is voorzien van een nieuwe 2-liter EcoBlue dieselmotor die 185pk en 415 Nm koppel levert. Dit is maar liefst 9% meer dan de vorige. Aanpassingen aan de motor zorgen er tevens voor dat het vermogen in een breder toerenbereik beschikbaar is. Deze motor is gekoppeld aan een handbak of een automaat, beide met zes versnellingen.

Om duidelijk te maken dat het niet zomaar een willekeurig busje is, heeft de Sport Van standaard twee brede strepen over de carrosserie. Je zal hem dan wel niet snel verwarren met een Mustang of een GT, maar stoer staat het wel. Brede wielkasten, speciale bumpers en grote velgen maken het uiterlijk helemaal af.

Van alle gemakken voorzien

Ook binnenin heeft de Transit Custom Sport Van een aantal veranderingen ondergaan.  Zo is hij voorzien van FordPass Connect modemtechnologie en Sync3. Door deze te combineren wordt de Sport Van een wifi-hotspot waar maar liefst tien apparaten op aangesloten kunnen worden. Hiermee wordt je sportieve bus ineens een mobiel kantoor.

Het interieur is deels voorzien van leer en optioneel is een pakket veiligheidsvoorzieningen beschikbaar zoals park assist, adaptive cruise control en rijstrookassistent. Ook is een dodehoek-systeem beschikbaar dat ook helpt met het rijden met aanhangers tot 10 meter lengte. Zoals elke Transit Custom is ook de Sport Van verkrijgbaar in meerdere carrosserie-varianten. Zo kun je hem als gesloten bus krijgen, of met enkele of dubbele cabine, zowel met korte als lange wielbasis.

De Ford Transit Custom Sport Van staat vanaf komende zomer bij de Ford bedrijfswagendealers.

Categorieën