Ford GT Heritage Edition

We zagen het aankomen. Eigenlijk alle reboots van iconische auto’s en in het speciaal de supercars, doen het geweldig op de markt. De productie van de oogstrelende Ford GT wordt daarom met 2 jaar verlengd om aan de vraag, die zeven keer hoger ligt dan het huidige aanbod, te kunnen voldoen.

Hoogwaardig eerbetoon

Beeld je je het eens in. Jij bent Ford. Het is 1963 en je hebt de kans om het iconische merk Ferrari te kopen. Dit wil je natuurlijk maar al te graag maar op het allerlaatste moment belt Ferrari af. Blijkbaar was jij onderdeel van een plan om de prijs van Ferrari op te drijven voor een andere koper, Fiat. Je bent duidelijk boos, je zint op wraak. Waar pak je ze dan? Waar het pijn doet, op het circuit!

Ferrari was heer en meester op de lange afstandsraces zoals de 24 uur van Le Mans en na een gefaalde poging in 1965 was het de Ford GT40 die een einde maakte aan de 5 jaar lange run van Ferrari. Vanaf 1966 tot 1969 won de GT40 de 24 uur van Le Mans.

De nieuwe Ford GT Heritage Edition is een eerbetoon aan de wagen die in 1968 en 1969 de race won. De Heritage edition krijgt een Gulf Oil Tribute Racing jasje, met de welbekende blauwe en oranje strepen.

Oude stijl, nieuwe techniek

Het design van de GT is bijna hetzelfde gebleven ten opzichte van de GT uit 2004 en die lijn is eigenlijk rechtstreeks door te trekken naar het origineel. Motorisch gezien zijn er wel een aantal veranderingen doorgevoerd. Waar een aantal versies van de GT40 nog met een 7 liter(!) V8 in de rondte reden, had de versie uit 2004 een iets bescheidenere 5.4 liter V8. Deze produceerde 550 pk en zorgde voor een topsnelheid van, hou je vast,

330 kilometer per uur. In de allernieuwste zit een 3,5 liter ECOBOOST V6 waar Ford twee turbo’s aan heeft gehangen wat zorgt voor een indrukwekkende 600 pk uit een relatief kleine motor. Lees hier meer over de specificaties. 

Inschrijving Ford GT weer geopend

Als je na dit alles nou denkt: “Die wil ik!!”, heb ik goed nieuws voor je. De inschrijving wordt 8 november weer geopend. Als je binnen een maand je handtekening zet op het papiertje, hoor je later of je uitgekozen wordt om dit stukje moderne geschiedenis en bovenal, een bloedmooie supercar, op je oprit te zetten. Prijzen van de GT beginnen bij € 550.000.

Categorieën