Auto-aandelen behoorden tot de best presterende aandelen op de markt in 2021, ondanks een hobbelige weg dit jaar voor de industrie. Bijna iedereen kent automerken en de meeste mensen hebben een mening over de beste nieuwe auto’s en vrachtwagens op de markt. Auto-aandelen trekken al tientallen jaren veel belangstelling van beleggers en zullen dat ook in de toekomst blijven doen.

Hoewel de autoverkopen tijdens de economische stilstand een uitgesproken terugval kenden, zien steeds meer experts uit de sector de autoverkopen de komende maanden weer aantrekken naarmate de economie weer op gang komt. Verwacht wordt dat niet alleen de verkoop, maar ook de productie van zowel commerciële als persoonlijke voertuigen zal toenemen in de nasleep van de sluiting.

De elektrische auto-revolutie

Naarmate het bewustzijn van klimaatverandering toeneemt en menselijk gedrag verandert, kunnen consumenten hun loyaliteit beginnen te verschuiven van interne verbrandingsmotoren naar elektrische en op batterijen gebaseerde technologieën. Deze verschuiving in productie en inkoop zou kunnen helpen de totale uitstoot te verminderen, waardoor de lucht wordt gereinigd en de samenleving groener wordt.

In 2018 waren er meer dan 5 miljoen elektrische auto’s op de weg, een stijging van 40% ten opzichte van 2017. Met bedrijven als Tesla die de wijdverbreide acceptatie van elektrische voertuigen leiden, wordt verwacht dat dit cijfer zal groeien totdat elektrische auto’s vaker voorkomen dan auto’s die benzine en diesel gebruiken. Veel analisten hebben voorspeld dat het ongeveer 20 jaar zal duren voordat dit gebeurt, daarom kan het plaatsen van een investering of handel in het juiste bedrijf in de toekomst leiden tot revolutionaire groei.

Tesla

Tesla (TSLA) trekt nog steeds de meeste aandacht bij grote autofabrikanten, en met goede reden: de fabrikant van elektrische auto’s bevindt zich op het snijvlak van een opwindende technologie en potentieel enorme groei-industrie

Tesla haalde de krantenkoppen toen het aankondigde dat het de prijzen van drie van zijn meest populaire modellen zou verlagen in een schijnbare beweging om de vraag te vergroten naarmate de economie weer opengaat. Een andere ontwikkeling voor Tesla-investeerders was de aankondiging van grote batterijverbeteringen voor Model 3, die bestuurders niet alleen meer actieradius zouden kunnen geven en de productiekosten zouden verbeteren, maar vermoedelijk ook de totale adresseerbare markt van het bedrijf zouden vergroten.

Beleggen in aandelen elektrische auto’s

Direct investeren in aandelen van elektrische voertuigen is een manier om te profiteren  maar je kan ook investeren in de bedrijven die de batterijen leveren, de belangrijkste en meest kostbare componenten van elektrische voertuigen. Als de productie van elektrische voertuigen de komende tien jaar enorm toeneemt, zal de vraag naar batterijen voor elektrische voertuigen op dezelfde manier omhoog schieten.

Bedrijven die al grote batterijproducenten zijn, investeren zwaar om aan de stijgende vraag naar EV-batterijen te voldoen, terwijl startende batterij bedrijven opwindende nieuwe technologieën ontwikkelen die een revolutie teweeg kunnen brengen in de industrie – waardoor het nu een ideaal moment is om batterij voorraden voor elektrische voertuigen te kopen.

Als alternatief kun jij handelen op de onderliggende prijsbewegingen van deze aandelen via spread bets en CFD- handel. Dit vereist niet dat jij het eigendom van het actief overneemt en in plaats daarvan speculeer jij of de prijs zal stijgen of dalen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *