Vanwege de lancering van de volledig elektrische, compacte Volvo EX30 heeft Volvo Car Nederland een exclusieve editie van de EX30 AIR BAG geïntroduceerd. Deze tas, ontworpen door de Nederlandse designer Rob van Ravenstein van The Creators Studio, is volledig vervaardigd uit airbags.

De EX30 AIR BAG, met zijn minimalistische en duurzame ontwerp, is een concreet resultaat van het doelmatige gebruik van bestaande materialen. Op diverse manieren maakt de Volvo EX30, met de laagste CO2-voetafdruk van alle Volvo’s tot nu toe, gebruik van hernieuwbare en gerecyclede materialen. Vanaf nu is deze tote bag exclusief te bewonderen en verkrijgbaar in de Volvo Studio van Volvo Mobility Centre, gelegen aan de Meent 96 in Rotterdam.

“De EX30 AIR BAG vertelt het verhaal van onze nieuwe Volvo EX30. Alle kernwaarden komen terug in de tas, van duurzaamheid tot veiligheid. En dat zorgt ervoor dat de tas een echte eyecatcher is geworden met een uniek verhaal om te vertellen. Met de tote bag hopen we een bredere doelgroep kennis te laten maken met Volvo en in het speciaal de Volvo EX30. Liefhebbers van fashion, duurzaamheid en innovatie kunnen ook het hart ophalen bij onze nieuwe SUV en one of a kind tote bag”, vertelt Roger van Polanen van Volvo Car Nederland.

Volvo Car Nederland introduceert een upcycled tote bag gemaakt van airbags.

De Volvo EX30, vertaald naar een tas, weerspiegelt duurzaamheid, veiligheid en innovatie als inspiratie bij het ontwerp. In deze volledig circulaire tote bag is zorgvuldig rekening gehouden met een optimaal hergebruik van de airbag door de originele vorm te behouden. De reflecterende en verstelbare koorden aan de zijkanten van de tas bieden veiligheid en gemak voor de gebruiker. Het minimalistische en stijlvolle ontwerp geeft de gebruiker de vrijheid om de tas te dragen met een persoonlijke stijl. De eerste oplage bestaat uit 400 uniek genummerde tote bags, handgemaakt in een Nederlands atelier.

“Mijn passie en kracht liggen in het creëren en tot leven brengen van creatieve processen. Van tekentafel tot innovatief concept. Duurzaamheid en met name het hergebruik van materiaal is een belangrijk thema in de samenwerking met Volvo. De kans om te werken met oude airbags bood direct unieke inspiratie om hiermee een opvallend accessoire te maken, een exclusieve tote tas. Met alle verborgen details vertegenwoordigt deze zeer bijzondere tas het verhaal van de Volvo EX30. We zijn trots op het resultaat; de EX30 AIR BAG” aldus ontwerper Rob van Ravenstein.

Voor de Volvo EX30 (rijtest) gaat u naar de Volvo dealer. De AIR BAG wordt geëxposeerd in de Volvo Studio in Rotterdam

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *