F-Type 2018

Dit jaar viert Jaguar het 70 jarige bestaan van de sportauto divisie. Met al eerder de aankondiging van de gelimiteerde F-Type Chequered Flag Edition om dit te vieren komen ze nu met een ode aan het rally verleden. Ook hiervoor mocht de F-Type weer naar de grimeur, het resultaat: de F-Type rallyauto.

Eerbetoon aan de Jaguar XK 120

Het begon allemaal in 1948 met de komst van de Jaguar XK 120, de in destijds snelste productieauto. Met vele successen in de internationale rallysport zoals de winst in de Tulpenrally en de RAC Rally was de XK 120 wel een groot succes te noemen. Aangezien de rally XK 120 een cabrio was hebben ze ook voor deze speciale F-Type Rally ook gekozen voor de cabrio. Om te kunnen voldoen aan de eisen van de FIA is de F-Type voorzien van onder andere een rolkooi, kuipstoelen met zespuntgordel, gegroefde remschijven, verstralers en een brandblusinstallatie. Jaguar heeft twee van deze op de F-Type gebaseerde rallyauto’s gemaakt. Bij beide vinden we onder de motorkap de 2.0 liter Ingenium-motor met 221 kW/ 300 pk die volledig voldoen aan het FIA regelement.

De F-Type rallyauto’s zullen gedemonstreerd worden op diverse Jaguar evenementen. Of ze ook echt deel gaan nemen aan een rally is niet bekendgemaakt. Wel kunnen we vast genieten van het verhaal, de beelden en de foto’s die zijn gemaakt op Walters Arena rallyparcours in Zuid-Wales.

Categorieën