Jaguar F-Type Chequered Flag

Op het hoofdkantoor van de Britse autofabrikant Jaguar hebben ze wat te vieren. Deze week bestaat de sportwagen afdeling van Jaguar 70 jaar en dat wordt gevierd met een bijzondere gelimiteerde F-Type Chequered Flag uitvoering.

70 jaar sportieve Jaguars 

In 1948 onthulde Jaguar haar eerste sportauto’s, de XK 120. In de loop der jaren zijn er natuurlijk veel veranderingen en nieuwe modellen de revue gepasseerd en dat wordt nu bekroond met de nieuwe F-Type Chequered Flag. De nieuwe F-Type Chequered Flag wordt in een gelimiteerde oplage geleverd. Het aantal dat geproduceerd gaat worden is helaas niet bekend gemaakt.

Wel weten we een aantal leuke feitjes over de F-Type Chequered Flag.  Zo komt de nieuwe F-Type met een vier- of zescilindermotor. De achtcilindermotor valt helaas niet onder deze “speciale upgrade”. Voor sommige mensen zal dit een tegenvaller zijn, maar de nieuwe F-Type zal zeker nog goede prestaties leveren. Maar hoe worden die prestaties dan geleverd? Dit zal komen uit een viercilinder met 300 pk en een supercharged V6 met 340 pk of 380 pk. Tevens kom je snel vooruit dankzij de combinatie met een Quickshift 8-traps automaat.

Het vermogen wordt bij de meeste modellen naar de achterwielen gestuurd. Wanneer je kiest voor de 380 pk sterke V6 in combinatie met Intelligent Driveline Dynamics dan heb je ook nog eens vierwielaandrijving. Nog sneller bij een verkeerslicht weg dus!

Comfortabel tijdens dagelijks gebruik

Leuk zo een sportieve F-Type die zich waarschijnlijk het meest thuis voelt op het circuit, maar is deze ook comfortabel op lagere snelheid. Daar heeft Jaguar zeker over nagedacht. De F-Type Chequered Flag krijgt namelijk een ander onderstel. Hiermee kun je op lage snelheden ook genieten van alle gemakken en comfort. De technologie die wordt gebruikt kennen we ook van de SVR.

Uitstraling

De F-Type Chequered Flag wordt geleverd in 3 verschillende kleuren. Caldera Red, Fuji White en Carpathian Grey. Dit wordt gecombineerd met een Black Contrast Roof en 20-inch glanzend zwarte wielen en een Diamond Turend afwerking. Daarnaast is er een unieke Chequered Flag branding op de hoofdsteunen, de donker geborstelde aluminium middenconsole en de loopvlakken.

Vernieuwde connectiviteit

De Chequered Flag wordt uitgerust met een Touch Pro-systeem dat vanaf nu ook Apple Carplay en Android auto ondersteunt. Daarmee is de Chequered Flag de eerste F-Type met deze technologie. Alles bedien je met een 10-inch touchscreen. Parkeersensoren aan de voorkant en een achteruitrijcamera aan de achterkant zijn vanaf nu ook standaard. Erg handig dus als je moet inparkeren. Want ja, er zou maar eens kras of deuk in komen. Ook al ben je dan nog wel unieker dan alle andere Chequered Flags.

Hoeveel Jaguar van de F-Type Chequered Flag uitvoering gaat produceren, en of deze ook beschikbaar komt voor de Nederlandse markt is nog niet bekend gemaakt. Ook de prijs volgt in een later stadium.

Categorieën