Audi e-tron GT Concept

Tijdens de Los Angeles Auto Show maakt de concept versie van de Audi e-tron GT zijn debuut. De 434 kW/590 pk sterke elektrische coupé zal in grote lijnen een voorbode zijn voor de in 2020 verwachte productieversie.

Gran Turismo

Na de eerder geïntroduceerde e-tron SUV en Sportback is er nu ook een studiemodel gepresenteerd van de e-tron GT. Kenmerkend voor deze Gran Turismo is het lage en brede model met lange wielbasis. Om de sportiviteit te benadrukken is de GT uitgevoerd met brede wielkasten en een aflopende daklijn. 22 inch lichtmetalen velgen, een fraai Singleframe honingraat-grille en strakke matrix LED-koplampen maken deze ‘’bad ass’’ af.

Vegan friendly

Het interieur van de e-tron GT is uitgevoerd met een zwart digitaal instrumentarium, die weg vallen in het strakke ontwerp wanneer ze zijn uitgeschakeld. Dankzij de lange wielbasis van ruim 2.90 meter is er voldoende ruimte voor een comfortabel interieur. Wat het meest opvalt bij het interieur is de keuze van de materialen. Bij de e-tron is er gekozen voor vegan-producten zoals kunstleer en gerecyclede materialen. Hiermee proberen ze een nog groter publiek aan te spreken.

Actieradius van 400 km

De e-tron GT is uitgerust met een 90 kWh batterij die volgens de WLTP goed is voor een actieradius van 400 km. Dankzij zowel een elektromotor op de vooras en op de achteras zit de e-tron GT binnen 3.5 seconden op de 100 km/u. Het totale vermogen liegt er met 434 kW/ 590 pk dan ook zeker niet om.

Wat er precies overblijft van de e-tron GT Concept in de productieversie blijft voorlopig nog even de vraag. Op papier ziet het er in ieder geval goed uit. Wachten dus tot 2020!

Wel kunnen we vast genieten van de beelden van de Audi e-tron GT Concept

Categorieën