BMW iX5 Hydrogen | ervaar rijden op waterstof tijdens de IAA
Waterstoffanaten opgelet! Op de aankomende IAA in München is het mogelijk om als bezoeker een proefrit te maken met de

BMW iX5 Hydrogen

prototype. BMW zal de waterstofauto tonen buiten de poorten van de IAA en bezoekers de kans geven om

de iX5 op waterstof te ervaren

.Ondanks verwoede pogingen van een aantal fabrikanten komt waterstof in de autowereld nog niet bepaald van de grond. Autofabrikanten lijken hun zinnen te hebben gezet op elektrisch rijden en zetten volop in op de elektrische auto. Van auto’s op waterstof zijn er slechts twee verkrijgbaar als daadwerkelijk productiemodel, de Hyundai NEXO en de Toyota Mirai.

In het verleden gaven verschillende merken aan wel interesse te hebben in waterstof. Hoewel dat behoorlijk lijkt te zijn verwatert met de opkomst van de volledig elektrische auto en diens doorontwikkelingen zet het Duitse BMW toch in op waterstof. Desondanks geeft het merk te kennen geen waterstof auto op de markt te brengen voor 2025.


BMW “waterstof is alternatief op elektrisch rijden”Om toch de reacties van bezoekers te pijlen stelt BMW nu een prototype beschikbaar. In dit geval niet als tentoonstelling maar met een doel. De auto zal continu tussen twee locaties in München rijden om de waterstof auto optimaal te kunnen ervaren. De BMW iX5 Hydrogen, voorheen de BMW i Hydrogen NEXT, combineert de elektrische krachtbron uit de BMW iX3 met een waterstoftank. Standaard is de elektrische waterstofauto voorzien van 184 pk met een boost-functie tot 369 pk. Met een 6 kg waterstoftank moet de iX5 Hydrogen “enkele honderden kilometers kunnen halen”. Het tanken zal slechts 3 tot 4 minuten in beslag nemen. Mits je de reistijd naarhet dichtstbijzijnde waterstofstation(dat zijn er nog niet heel veel) niet meetelt.Naar verwachting zal de gebruikte techniek afkomstig zijn van de Toyota Mirai. De twee autofabrikanten hebben namelijk een innige samenwerking. Volgens BMW is de waterstof-brandstofcel auto een goed alternatief op de elektrische auto voor langere ritten.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *