Volvo is, zoals jullie wellicht al weten, onderdeel van de Chinese autogroep Geely. Tot op heden merkten we daar weinig van. De designs bleven lekker Scandinavisch: elegant, strak en gewoon erg mooi. Maar, helaas zijn de Chinese autogenen nu toch eindelijk doorgesijpeld naar het Zweedse autogamma met de bijzonder ogende EM90.

Gaat heen

Niet alleen omdat hij zo onooglijk is, maar ook omdat het kan. De Volvo EM90 heeft namelijk een door de fabrikant opgegeven range van bijna 740km. Dat is aardig wat, zeker voor zo’n groot ding als dit. Hij is namelijk vrij fors met zijn 5,21 meter lang, 2,02 meter breed en 1,86 meter hoog.

Een grote auto betekent automatisch een grote bodem. Dit betekent dat er veel accu’s in de auto geschoven kunnen worden. De totale capaciteit van het accupakket is 116kWh. Daarvan zou je dus 738km moeten kunnen genieten met de 272pk sterke elektromotor (volgens de Chinese testcyclus). Met die motor kan je in 8,3 seconden naar de 100 kilometer per uur zoomen. Dit is best knap, de Volvo EM90 weegt dan ook ruim 2500kg.

Hoe snel hij laadt, is nog niet bekend. Wel weten we dat bi-directioneel laden mogelijk is, volgens Volvo.

Echte schoonheid zit van binnen

De Volvo EM90 is de zusterauto van de nog veel afzichtelijkere Zeekr 009. Maar, zoals we weten zit echte schoonheid van binnen. Volvo stelt dat dit de ultieme auto is voor mensen die zoeken naar een ruimte waar je ’tijd met je geliefde door kan brengen’. Wij dachten voor dat doel aan, we roepen maar wat: een huis.

De luxe komt van allerlei grappige snufjes. Zo is er in de auto actieve noise-cancelling die al het weggeluid en het geroep van het gepeupel buiten afwentelt. Ook is er luchtvering aanwezig en zijn alle stoelen elektrisch verschuifbaar en instelbaar en uiteraard uitgerust met voetenbankjes. De bestuurdersstoel heeft die niet, natuurlijk.

Voorin vinden wij het 15,4 inch infotainment scherm en achterin een 15,6 inch scherm wat uit het plafond klapt voor het kijken van Shrek op de achterbank.

Helaas voor alle liefhebbers van Zweedse huiskamers op wielen komt de Volvo EM90 niet naar Nederland.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *