Heb je het al gehoord? Nee, niet de fluitende vogeltjes of de ontluikende natuur. Wat dan? Het uitbundige gejuich van autoliefhebbers in het hele land. De corona-crisis bracht ons veel ellende, maar dat laten we achter ons. We mogen weer!

Reikhalzend naar uitgekeken

Vroeger was het zo gewoon. Vandaag was het echter al zo lang geleden, dat zelfs het meest eenvoudige aanvoelde als een feestje. Eindelijk kunnen we weer eens op pad, en genieten van evenementen met vrachtwagens en auto’s. Eindelijk weer eens onbezorgd de passie delen met gelijkwaardig gestemden.

Het was vandaag nog fris, maar de zon scheen. Veel mensen keken reikhalzend uit naar deze dag. Ze hebben zo lang gewacht. Maar het wachten is voorbij. Er kon weer iets door gaan!

Truckrun Spijkenisse mag weer doorgaan

Blije kinderen

Allereerst bezocht ik vanochtend de Truckrun Spijkenisse. Dit evenement is voor veel vrachtwagenchauffeurs één van de hoogtepunten van het jaar. De normale lading is vervangen door lachende kinderen en gehandicapten. Vloekende medeweggebruikers in leasebakken zijn vervangen door een blije menigte, die uitbundig zwaaien als de trucks luid toeterend voorbij komen.

Drie jaar lang heeft deze truckrun niet kunnen plaatsvinden. Chauffeurs misten het evenement, maar de bijrijders nog veel meer. Voor hen tijdelijk geen rit in zo’n stoere vrachtwagen. Nu kon het eindelijk weer. De chauffeurs waren losgegaan met vlaggetjes en andere versieringen, iedereen zwaaide uitbundig en gezichten straalden meer dan ooit.

Gelijkgestemden

Daarna reed ik mijn eigen hobby-auto de garage uit. Vlakbij verzamelden andere eigenaren van Ford Mustangs (de echte) voor een bakkie koffie. Het ene na het andere Amerikaans paardje kwam luid rommelend de parkeerplaats op rijden. Handen werden geschud, vergezeld met de woorden: ‘lang niet gezien!’

Ook voor mij was het lang geleden dat ik mijn auto naast zijn soortgenoten kon parkeren. Mensen die ik vroeger soms meerdere keren per maand tegenkwam, had ik al jaren niet gezien. Het voelde weer als vanouds. Maar wat vroeger als een kleine meeting had geklonken, voelde als een groots evenement.

Met z'n allen op de foto

Geboren

Motorkappen gingen open en eigenaren gingen met elkaar in gesprek. Mensen die hun Ford Mustang tijdens corona-tijd hadden gekocht, konden eindelijk het sociale aspect ervaren. Het hebben van een hobby-auto gaat niet alleen over sleutelen en rijden, maar ook over anderen ontmoeten en vrienden maken met dezelfde hobby.

Ook mensen die toevallig voorbij kwamen, konden onze bijeenkomst waarderen. Mensen liepen bewonderend een rondje over het parkeerterrein. Een paar kinderen stuiterden enthousiast uit de auto van hun ouders, een Tesla nog wel, om elkaar luid roepend de benzineslurpers aan te wijzen. De één wilde met deze op de foto, de andere met die.

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar eindelijk werden er weer nieuwe autoliefdes geboren. Het mag weer.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *