400 meter sprint Autolympische spelen

Het is alweer de laatste dag van de Autolympische spelen. Er zijn aanhangers van 4000 kg+ getrokken, reizen van 570 km afgelegd op één accupakket en bergen getrotseerd onder ongelofelijke hoeken. Nu is het echter tijd voor het spektakelstuk, de 400 meter sprint. De snelste van de snelste zijn verzameld om nog één keer alles te geven voor hun thuisland. Gegevens zijn overgenomen van fastestlaps.com

Frankrijk – Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport uit Frankrijk
Bugatti Chiron Pur Sport

Waar Frankrijk de afgelopen onderdelen nog niet echt indruk weet te maken, heeft het zijn topkandidaat voor het laatst bewaard. Als heilige graal onder de hypercar namen pronkt Bugatti al jaren met de titel van snelste auto ter wereld. Voor de 400 meter sprint wist de zeer exclusieve Chiron Pur Sport 8l W16 zich het beste te kwalificeren. Met 1479 pk verdeeld over alle vier de wielen is dit wellicht wel de favoriet.

Zuid Korea – Hyundai Genesis

Hyundai Genesis uit Zuid Korea
Hyundai Genesis

Dat Zuid-Korea een vrij korte autohistorie heeft wordt vaak alweer vergeten. De auto’s zijn inmiddels van topkwaliteit en doen niet meer onder voor andere landen. Echter is er op het gebied van supercars nog wel een achterstand te meten. De Kia EV6 GT zal daar binnenkort wellicht verandering in brengen, maar voor nu schuift de Hyundai Genesis aan als kandidaat. Een sportieve en vermakelijke auto, maar niet helemaal op het krachtniveau van zijn concurrenten

Italië – Ferrari SF90 Stradale

Ferrari SF90 uit Italië
Ferrari SF90 Stradale

 Als je denkt aan supercars dan denk je aan Italië. Al jaren weten merken als Maserati, Lamborghini en Ferrari het hart sneller te laten kloppen met hun creaties. De Ferrari SF90 Stradale is daar ook zeker schuldig aan. Met een topsnelheid van 340 km/u weet deze hybride hypercar zich te meten met de beste. Weet het bekendste merk uit de autoindustrie Italië van de 0 stand te houden?

Duitsland – Porsche 9ff F91-100

Porsche 9ff F91 uit Duitsland
Porsche 9FF F91

Duitsland is nooit schuw geweest als het gaat om vriendelijke rivaliteit onder haar eigen merken. Audi, BMW en Mercedes hebben allemaal hun eigen sportauto’s en tuners. Toch is het Porsche dat wellicht het bekendste sportautomerk uit Duitsland is, maar ook zijn hebben een speciale tuner. 9FF heeft de basis van de 911 gebruikt en vervolgens volledig aangepast om er zoveel mogelijk uit te halen. De motor is opgeschroefd naar 986 pk en 1100 Nm koppel.

Japan – Nissan R390

Nissan R390 uit Japan
Nissan R390

Japan mag dan wel een rijkere autohistorie hebben dan Zuid-Korea, toch heeft het hetzelfde probleem. Veel hypercars uit het gastland van de Olympische spelen zijn er niet. Er is daarom gekozen voor een homologatiemodel uit de jaren 90. De Nissan R390 is de straatversie van het succesvolle GT1 programma van Nissan. Volgens het reglement van de GT1 klasse is het nodig om een straatversie te maken van het te racen model. Nissan gaf daar gehoor aan door exact één model te maken.

Verenigde Staten – SSC Ultimate Aero TT

SCC Ultimate Aero TT uit Verenigde staten
SCC Ultimate Aero TT

 Het land dat menig olympische spelen wist te domineren heeft tot nu toe een zeer goede Autolympische spelen. Met drie gouden medailles is het aan SCC om de Verenigde staten over de lijn te helpen. Met 1183 pk op 1250 kg zijn de cijfers in ieder geval zeer indrukwekkend. Het kleine Shelby Supercars (geen relatie tot Carroll Shelby) heeft slechts 2 modellen geproduceerd. Echter zijn beide modellen puur gericht op één doel; de snelste auto ter wereld.

Het resultaat

1. Bugatti Chiron Pur Sport 9,3 seconden

2. Ferrari SF90 9,3 seconden

3. Porsche 9ff F91-100 9,59 seconden

4. SCC Ultimate Aero 9,9 seconden

5. Nissan R390 11,1 seconden

6. Hyundai Genesis 14,0 seconden

De benzine is verbrand, de banden zijn op en de resultaten zijn binnen. Het laatste onderdeel heeft voor een behoorlijke verschuiving in het klassement gezorgd want twee landen behalen hun eerste medaille. Frankrijk weet de race te winnen met een haarlengte verschil op Italië dat tweede komt. Duitsland weet wederom goede zaken te doen door de derde plaats te behalen.

In de eindstand is het toch de Verenigde staten dat met 3 gouden medailles de winnaar is van de Autolympische spelen. Frankrijk weet in het laatste onderdeel van de laatste naar de tweede plaats te springen. Gastland Japan weet met haar 2 zilveren medailles de derde plaats te bemachtigen. Het vuur is gedoofd, de kandidaten stappen in hun transport naar huis, de Autolympische spelen van 2020 in Tokyo zijn voorbij.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *