Autolympische spelen gewichtheffen

Welkom dames en heren bij de onofficiële Autolympische spelen van 2020 (of is het nou 2021?) Hier in het prachtige Tokyo strijden landen als Amerika, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan en Zuid Korea in 4 verschillende evenementen voor de olympische glorie. Met een mix van kracht, snelheid, en uithoudingsvermogen zullen de deelnemers tot het uiterste moeten gaan voor de eerste plaats. De evenementen zijn:

– Gewichtheffen

– Marathon

– Klimmen

– 400m sprint

De Olympische vlam wordt dit jaar aangestoken door de eerste Japanse deelnemer die Goud wist te winnen op de spelen, de 54 jarige Toyota 2000GT. Met een luid getoeter van het publiek zijn de spelen officieel begonnen.

Gewichtheffen

In dit evenement zullen de deelnemers hun ware kracht moeten laten zien. De regels zijn simpel, de winnaar is degene die het meeste gewicht weet te verplaatsen op de trekhaak. Wegens het dopingschandaal van 2016 hebben wij helaas vaarwel moeten zeggen tegen de Pick-up trucks. Maar voor nu laten we een kijkje nemen bij de deelnemers.

Verenigde Staten

Ford Expedition

Nee onofficiële records zullen niet gaan sneuvelen dit jaar. Na het schandaal van de Ford’s Super Duty F-450 dat met een trekgewicht van 16.782 kg een nieuw maar overduidelijk frauduleus record neer had gezet, hoopt de Verenigde Staten de gemoederen tot rust te brengen door een SUV mee te nemen. Men blijft echter bij Ford door voor de 2021 Ford Expedition te gaan. Zowel de verwachting als de ogen zijn gericht op de Verenigde Staten.

Duitsland

Audi Q7

Audi mag de eer hoog houden door haar sterke atleet Audi Q7 in te zenden voor de spelen. Met een Supercharged V6 in het verschiet mikken de Duitsers hoog op dit onderdeel.

Frankrijk

Renault Espace

Frankrijk heeft geen rijke historie op dit onderdeel en dat blijkt. Bij gebrek aan specialisten is er gezocht bij de andere sporten met als resultaat, 1 vrijwilliger. Renault’s Espace zal de zware taak op zich nemen om de eer hoog te houden voor La France.

Italië

Lamborghini Urus

Traditioneel niet een land dat geweldige atleten weet te ontwikkelen op dit onderdeel. Echter lijken zij met Lamborghini’s Urus een kandidaat gevonden te hebben om de strijd aan te gaan.

Japan

Nissan Armada

Als gastland wilt Japan het uiteraard goed doen, en ze hebben een mooie outsider klaar staan. Nissan’s Armada staat ondanks zijn geringe leeftijd klaar om Japan trots te maken.

Zuid-Korea

Hyundai Palisade

Als relatieve nieuwkomer heeft Zuid Korea nog geen lange historie met de Autolympische spelen. Voor haar inzending is er gekozen voor de nog behoorlijk onervaren Hyundai Palisade. Een onbekende kracht maar zeer gretig om zich te bewijzen.

Het resultaat

Na een zinderende eerste wedstrijd is het Amerika dat er wederom met het goud vandoor gaat! Gastland Japan leek het de Amerikanen even lastig te maken, maar zal alsnog tevreden zijn met zilver. Op de derde plaats vinden wij Duitsland dat nipt voor Italië blijft voor het brons. Zuid Korea en Frankrijk blijven op gepaste afstand op plek 5 en 6.

1. Ford Explorer 4200 kg

2. Nissan Armada 3850 kg

3. Audi Q7 3450 kg

4. Lamborghini Urus 3150 kg

5. Hyundai Palisade 2250 kg

6. Renault Espace 2000 kg

Na de eerste ronde ziet de medaillespiegel er dus als volgt uit.

Maar dit is slechts het begin van de Autolympische spelen van 2021. Laat ons vooral weten voor welk land jij aan het juichen bent. Voor nu kijken wij halsreikend uit naar het volgende evenement, een klassieker, de Marathon.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *