Volvo & Google Android 2017

Volvo heeft de handen ineen geslagen met zoekmachinegigant Google. De samenwerking moet ervoor zorgen, dat nieuwe Volvo-modellen binnen twee jaar over het nieuwste Android-besturingssysteem beschikken.

Vertrouwde interface

Volvo werkt met Google samen om de connectiviteit in auto’s verder door te ontwikkelen. Het Zweedse merk zegt Android als basisbesturingssysteem in te zetten, om vervolgens om te toveren naar een persoonlijke online-omgeving. Hierdoor is de interface vertrouwd.

Niet alleen apps van het Amerikaanse bedrijf worden geïnstalleerd. Ook door Volvo en derden ontwikkelde applicaties zijn beschikbaar op het infotainmentsysteem. De fabrikant spreekt over ‘een uitgebreid pakket van Android-apps en Google-services’.

Ook voor recente Volvo’s

Naast toekomstige modellen, profiteren ook recente Volvo’s van de samenwerking. Zo wordt binnenkort, in de vorm van een update, Google Local Search geïnstalleerd op modellen met een Sensus-navigatiesysteem.

Overmorgen, op 17 mei, brengen beide bedrijven meer details naar buiten. Op deze dag vindt namelijk Google’s techshow plaats.

Categorieën