Volkswagen touareg 2019

Het nieuwste model van de Touareg is nu leverbaar met de 3.0 liter V6 benzine motor. De V6 diesel was al een tijdje leverbaar maar Volkswagen bied nu dus ook de benzine versie aan.

Lager gewicht, meer vermogen

In de oudere modellen waren de V6 motoren eigenlijk een beetje karig wat betreft vermogen om de zware SUV vlot mee te krijgen in het verkeer. Dit nieuwe model is al 106 kg lichter dan zijn voorganger en tel daarbij op dat Volkswagen maar liefst 340 pk uit de V6 TSI motor weet te persen. Deze combinatie geeft de wagen nu een 0-100 tijd van 5,9 sec* (fabrieksopgave). De top snelheid is begrenst op 250 km/u voor als u een keer de prachtige autobahn in Duitsland mag bezoeken waar deze SUV zich zonder meer thuis voelt.

Veel vernuftige snufjes tot je beschikking

Volkswagens zijn nooit bepaald karig uitgevoerd. Met een hele waslijst aan opties is dit model daarop geen uitzondering.  Een vlotte blik op de optielijst verteld ons dat de Touareg leverbaar is met een aantal zeer innovatieve snufjes. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘innovision cockpit’ Een volledige digitaal paneel met een 15 inch centraal touchscreen.

Ook kun je actieve vierwiel besturingen en individuele luchtvering aanvinken om de Touareg tot één van de meest wendbare suv’s om te vormen. Nightvision en maar liefst 128 LED’s per koplamp maken het rijden in het donker aanzienlijk veiliger, zelfs in de meest uitdagende onverlichte ritten. Ook autopilot doet zijn intrede middels het ‘road work lane assist’ en ’traffic jam assist’ systeem wat de auto semiautonoom laat rijden bij bijvoorbeeld wegwerkzaamheden die alternatieve belijning op het asfalt hebben geplaatst tot snelheden van 60 km/h.

Optie pakketten

Standaard word de auto geleverd met LED verlichting, 18 inch lichtmetaal en Discover pro radio en navigatie systeem. Adaptive cruise control, Front assist, Lane Assist , Park distance control en een electrisch bedienbare achterklep mogen ook tot de standaard uitrusting worden gerekend. Maar voor de echte liefhebber is er ook de keuze uit de ‘elegance’ of ‘atmsophere’ varianten die onder andere zijn uitgerust met 18-voudige elektrisch verstelbare lederen stoelen, sfeerverlichting en een keuze uit aluminium of eikenhout afwerking in het interieur. De R-line is zoals gebruikelijk het meest uitgebreid uitgerust met een combinatie tussen sportief en klassiek interieur.

De Volkswagen Touareg 3.0 TSI 4motion is vanaf nu te bestellen vanaf een luttele €91.625.-. Waarmee je ongetwijfeld veel auto krijgt voor je geld.

Categorieën