Volkswagen Golf 2017

Volkswagen breidt zijn leveringsprogramma uit met de Business- en Business R-uitvoering voor een flink aantal Golf-modellen. Zelfs de GTI- en GTD-versies zijn nu te bestellen als Business.

Golf, Golf Variant (Alltrack) als Business

Onderaan het gamma vinden we de Golf en Golf Variant als Comfortline Business. Standaardvoorzieningen in deze uitvoering zijn o.a. 17 inch lichtmetalen Dijon-velgen, een DAB+-radio, 9,2 inch touchscreen met Car-Net Guido & Inform (online diensten) en diefstalalarm klasse 3. In het geval van de Golf Variant, is de dakreling verchroomd.

De aandrijving wordt verzorgd door een 110 pk sterke 1.0 liter TSI-benzinemotor. Daarnaast is er ook de Golf Variant Alltrack Business, die voorzien is van een 1.8 liter TSI-krachtbron en 4Motion-vierwielaandrijving.   

Business-uitvoering: ook voor Golf GTI/GTD

Zoals eerder in dit nieuwsbericht gemeld, biedt Volkswagen ook alle GTI- en GTD-versies aan als Business. Denk aan de Golf als GTI, GTI Performance, GTD en Golf Variant GTD. De uitrusting is identiek aan dat van de eerdergenoemde Golf-modellen, maar wordt aangevuld met specifieke GTI/GTD-velgen en driedimensionale LED-achterlichten (alleen bij hatchback).

De Golf GTI Business is enkel leverbaar met handgeschakelde zesbak, terwijl de GTI Performance-versie wel met DSG-automaat is te bestellen. Dit geldt overigens ook voor de Golf Variant GTD Business.

Highline Business R voor Golf en Golf Variant

Tot slot zijn er de Golf en Golf Variant als Highline Business R. Beide modellen nemen de voorzieningen van de andere Business-uitvoeringen over, en voegen hier o.a. 17 inch lichtmetalen Sebring-wielen en het R Line-exterieurpakket aan toe. Verder maken extra donkergetinte ramen achter en 3D LED-achterlichten (hatchback) deel uit van de uitrusting.

Alle prijzen op een rij

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

Golf Comfortline Business: € 26.990,-

Golf Variant Comfortline Business: € 28.250,-

Golf Variant Alltrack Business: € 40.250,-

Golf GTI Business: € 39.450,-

Golf GTI Performance Business: € 40.990,-

Golf Variant GTD Business: € 41.850,-

Golf Highline Business R: € 29.190,-

Golf Variant Highline Business R: € 29.990,-

Categorieën