Volkswagen Golf GTD 2017

Volkswagen heeft, na de onthulling van de reguliere Golf-modellen, ook de opgefriste GTD-versie voorgesteld. De Golf GTD verschijnt vanaf maart als hatchback en Variant op de Nederlandse markt. Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Nog altijd 184 pk

Hoewel het design van de Golf GTD weer up-to-date is, is onder de motorkap niets gewijzigd. De 2.0 liter TDI-dieselmotor produceert nog altijd 184 pk en 380 Newtonmeter koppel. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in 7,5 seconden, terwijl de Golf Variant GTD hier net geen 8 tellen voor nodig heeft (7,9 sec.). De topsnelheid bedraagt 231 km/h.

Standaard is de krachtige diesel-Golf voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar optioneel is ook een zeventraps DSG-automaat leverbaar.

Bekende vernieuwingen

Net als de andere Golf-uitvoeringen, ontvangt de Golf GTD dezelfde uiterlijke vernieuwingen. Het model is voornamelijk te herkennen aan de nieuwe lichtunits, en onderscheidt zich met o.a. 17 inch lichtmetalen Curitiba-velgen en GTD-badges. 

Binnenin ontdekken we een geheel digitaal instrumentenpaneel, dat Volkswagen ‘Active Info Display’ noemt. Als optie biedt de fabrikant het Discover Pro-infotainmentsysteem aan, die gebarenbediening ondersteunt.

Categorieën