Toyota GT86 2016

Eerder dit jaar scherpte Toyota het in- en exterieur van de GT86 aan. Zowel het front als de achterzijde zijn opnieuw ontworpen, en is de binnenkant o.a. voorzien van nieuwe bekleding. De vernieuwde GT86 is per direct bestellen vanaf € 45.495,-. In oktober staat hij in de Nederlandse showrooms.

Technische aanpassingen

Toyota voerde bij de GT86 diverse technische aanpassingen door. Zo zijn de dempers en veren anders afgesteld, waardoor de wegligging is verbeterd. Tevens belooft het Japanse merk dat de besturing erop vooruit is gegaan. De 200 pk sterke 2.0 liter boxermotor met 205 Nm koppel bleef onveranderd.

Uiterlijk aangescherpt

Het uiterlijk van de GT86 is op diverse punten aangescherpt. Enkele voorbeelden zijn de vernieuwde bumpers, lager geplaatste grille en nieuwe Bi-LED-koplampen. Ook de opnieuw ontworpen achterlichten hebben LED-techniek. Verder staat Toyota’s sportieveling op 17 inch lichtmetalen wielen.

Zoals eerder gezegd, is ook het interieur onder de loep genomen. Voortaan is er nieuwe bekleding en een 4,2 inch TFT-display aanwezig. Het dashboard en de binnenzijde van de portieren zijn bekleed met de stof suède.

De vernieuwde Toyota GT86 is voor het eerst in Europa te bewonderen tijdens de Autosalon van Parijs. De beurs is voor het publiek geopend van 1 t/m 16 oktober 2016.

Alle prijzen op een rij

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

GT86 2.0 D-4S (automaat): € 45.495,-

GT86 2.0 D-4S (handgeschakelde zesbak): € 48.795,-

Categorieën