Het weer is momenteel drama en op sommige plekken loopt het water over de weg. Dan is het wel handig als je auto een avontuurlijke reis op zijn sloffen aankan. Voor degenen die een Land Cruiser of Rav4 te groot vinden, is hier de oplossing: de Yaris Cross. Deze ‘hoge hatchback’ was al sinds 2021 op de markt, maar er komt nu een upgrade.

Vernieuwing

De upgrades zijn voornamelijk onderhuids te vinden. Er komt een extra hybride aandrijflijn bij, de Hybrid 130. Deze heeft nu een vermogen van 136 pk en is terug te vinden in de Launch editie en de GR Sport editie van de Yaris Cross. De overige uitvoeringen hebben nog steeds de bekende Hybrid 115 aan boord met 116 pk. Overigens zijn er ook nog benzine varianten beschikbaar.

Het uiterlijk blijft nagenoeg hetzelfde.

Nieuwe camera- en radarsystemen verhogen de veiligheid van de Yaris Cross. Verschillende veiligheidsfuncties zijn toegevoegd en geüpdatet. Rijassistenten waaronder Lane Departure Alert en Adaptive Cruise Control zijn verbeterd, om zo de bestuurder werk uit handen te nemen. Mocht je off-road gaan kun je deze systemen trouwens beter uitzetten of negeren.

De Yaris Cross staat een stuk hoger van de grond dan de ‘normale’ Yaris.

Bij de Launch Edition is er keuze uit nieuwe kleuren sierlijsten en andere materialen voor de stoelen. De software in het infotainment systeem heeft een update gekregen. Kreten als over-the-air software updates zijn van toepassing op de nieuwe Yaris Cross. Of al deze vernieuwingen nu echt een wereld van verschil maken valt nog te betwijfelen. De bestuurder zal niet heel veel merken van de updates, maar dat ze er zijn betekent wel dat je weer jaren vooruit kan met deze avonturier.

Updates in het interieur blijven, afhankelijk van de gekozen versie, beperkt.

Doelgroep

Mocht je hart sneller zijn gaan kloppen van de nieuwe Yaris Cross, dan ben je een avontuurlijk type. Met deze stoere auto kun je redelijk off-road en op plekken komen waar de gemiddelde auto niet kan komen. Omdat het is de basis een ‘gewone’ Yaris is, kun je hier natuurlijk ook gewoon mee naar het Zuiden kachelen voor een paar weken vakantie. Met de benzine variant kun je dan een lichte caravan meenemen van maximaal 1350 kilogram. Met de hybride versie kun je alleen mountainbikes meenemen (of een mini-caravan), omdat het maximale trekgewicht slechts 750 kilogram bedraagt. Je moet nog wel even wachten, in het tweede kwartaal van volgend jaar wordt de Yaris Cross in Nederland verwacht.

Het blijft een stoere mini-SUV of hoge hatchback.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *