Toyota Concept-i 2017

Toyota presenteert op de Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas de Concept-i. De behoorlijk futuristische concept-car geeft alvast een kijkje in de toekomst van Toyota.

Futuristische vormgeving

Toyota hoopt dat mensen door de Concept-i anders naar de zelfrijdende auto gaan kijken. Enkele voorbeelden zijn de lichteffecten in het interieur, en de koplampen die de inzittenden begroeten met een knipoog. 

Naast deze bijzondere functies, heeft de Concept-i ook een futuristische vormgeving. Zo zijn de portieren vrijwel volledig van glas en lijkt het stuurwiel op een gamecontroller. Eveneens opvallend zijn de teksten die op de achterzijde verschijnen. Dit gebeurt wanneer de auto links of rechts afslaat, maar ook wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat. In dat laatste geval leest het achteropkomende verkeer ‘Watch out!!!’. 

Grote investering

De Concept-i is mede ontwikkeld door het Toyota Research Institute, dat is gevestigd in Silicon Valley en onderzoek doet naar kunstmatige intelligentie. Toyota ziet hier overduidelijk toekomst in, aangezien de corporatie € 1 miljard investeert.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën