tesla model 3 prijs trekhaak

Goed nieuws voor degene die regelmatig avontuurlijke activiteiten onderneemt én milieubewust is. Tesla heeft het aanbod opties van de Model 3 uitgebreid met een… trekhaak.

Niet voor bestaande klanten

Wie zojuist zijn Model 3 in ontvangst heeft genomen, maar hem eigenlijk met een trekhaak wilde, moeten we teleurstellen. Bestaande Model 3-auto’s zijn niet ná aflevering leverbaar met een trekhaak. Tesla meldt dat dit met Europese regels te maken heeft.

Standard Range en Long Range

De trekhaak-optie is enkel bestemd voor de

Tesla Model 3 Standard Range en Long Range. De supersnelle Performance-uitvoering komt dus niet in aanmerking voor een trekhaak.

De bereikbaardere Standard Range en Long Range ontvangen binnenkort een software-update, die een Tow Mode (trekmodus) toevoegen aan het systeem. De Tesla Model 3 trekhaak is geschikt voor kleine aanhangers en voor de montage van een fietsendrager.

In Tesla’s online configurator bedraagt het prijskaartje € 1.080,- voor een trekhaak. De Model 3 met trekhaak heeft een maximaal trekgewicht van 910 kg. Dat is te weinig voor veel caravans, maar genoeg voor kleine aanhangers met zand, afval en verhuisspullen. 

Wil je toch een caravan kunnen trekken met een elektrische auto, dan is de Tesla Model X je enige mogelijkheid. Deze heeft namelijk een trekgewicht van 2.268 kg (geremd).

Tesla Model 3 prijs

De Nederlandse prijzen van de Tesla Model 3 worden regelmatig aangepast. Vandaar dat wij de actuele prijzen even met jullie delen.

Standard Range: € 47.800,- (410 km WLTP)

Long Range: € 58.300,- (560 km WLTP)

Performance: € 68.200,- (530 km WLTP)

Categorieën