Tesla Model 3 2018

Na enkele jaren wachten is de ontwikkelingsfase van de Tesla Model 3 afgerond, en is de productielijn gereed voor klanten. Tenminste, voor klanten die er vroeg bij waren, want de wachtrij is lang.

Tesla Model 3: nu al een succes

Gezien de 500.000 gemaakte reserveringen, kun je wel stellen dat deze auto al een succes is nog vóór z’n werkelijke leven is begonnen. De Model 3 heeft op een volle lading een rijbereik van 354 km en heeft de mogelijkheid tot volledig autonoom rijden.

Daarnaast is de auto zeer scherp geprijsd met een prijskaartje van rond de $ 35.000,-. Omgerekend is dat ongeveer € 30.000,- (exclusief Nederlandse belastingen). Als je kiest voor de Long Range-variant met 500 km rijbereik, dan gaat de prijs richting de $ 44.000,- (omgerekend: € 37.000,-).

Autonomous Drive

Een belangrijk punt van de Tesla Model 3, is het zogeheten Autonomous Drive. Simpel gezegd houdt dit het volgende in: je kiest de bestemming in de navigatie en de auto rijdt vervolgens geheel zelfstandig naar de gekozen eindplaats. Deze optie heet Enhanced Autopilot en kost $ 5.000,- (€ 4.200,-). Voor volledig zelfstandig rijden moet daar nog eens $ 3.000,- bij (€ 2.500,-).

Sportwagenprestaties voor de Tesla Model 3

Als de prijs, uitrusting en rijbereik je nog niet enthousiast maken, dan doen de prestaties dat wel. Gegevens over het vermogen zijn nog niet bekend, maar we weten wel dat een sprint van 0 naar 100 km/h slechts 5,6 seconden duurt. De Long Range-variant doet dit zelfs in 5,1 seconden. De topsnelheid is voor beide varianten 225 km/h.

Levertijd van meer dan één jaar

Wanneer je er niet tijdig bij was en je wilt deze auto aanschaffen, dan zal je geduld moeten hebben. De eerste exemplaren worden momenteel aan klanten in de Verenigde Staten geleverd. Begin 2018 zullen de Nederlandse leveringen beginnen. De fabriek draait, maar nog niet op volle toeren. Als je nu een bestelling plaatst, duurt de levering één jaar of zelfs langer.

Categorieën