We zeiden het al eens: Alles wordt duurder. Wat we niet wisten was dat Suzuki het daar niet mee eens is. Het merk heeft een kleine update uitgerold voor de Suzuki S-Cross. Daarmee introduceren ze een lagere prijs, meer tech en verbeterde veiligheidssystemen.

Nieuwe prijs

Suzuki dropt een prijsbom op de automarkt met de vernieuwde Suzuki S-Cross. Vanaf €30.495,- kun je al in een nieuwe S-Cross rijden. Het lijkt wel alsof Suzuki een mes op de prijslijst heeft gezet, want de prijzen voor alle uitvoeringen zijn flink aangescherpt. Maar dat is nog niet alles. Het verbeterde Suzuki Safety System zit nu vol snufjes die je veiligheid en rijervaring naar een hoger niveau tillen, en met het standaard 9-inch multimediasysteem heb je een groter scherm dan je gemiddelde tablet.

Uitvoeringen van de S-Cross

De S-Cross is leverbaar in verschillende uitvoeringen om aan alle wensen te voldoen. De Comfort uitvoering biedt 17 inch lichtmetalen velgen, LED-verlichting, en het Suzuki Safety System. Het 9-inch multimediasysteem maakt van elke rit een feestje op wielen, hopelijk want concurrentie heeft grotere schermen. De Select uitvoering gaat een stapje verder met parkeersensoren voor en achter, stoelverwarming voor, een achteruitrijcamera, en Climate Control. Voor degenen die op zoek zijn naar luxe, is er de Style uitvoering, die een 360-graden camera, lederen bekleding, gepolijste 17 inch lichtmetalen velgen en optioneel een panoramisch sunroof biedt. Luxe ten top, je hebt bijna een butler nodig. Maar dat zou de prijs weer heel veel hoger maken.

Het kleurenpalet van de S-Cross biedt voor elk wat wils, met 8 opvallende kleuren, van White tot Energetic Red Pearl. Wil je metallic of pareleffect? Dat kan voor een schamele €649,- extra.

Naast de handgeschakelde S-Cross Smart Hybrid biedt Suzuki ook de S-Cross Hybrid automaat aan. De prijzen voor de 1.4 Smart Hybrid beginnen bij €31.995,- voor de Select uitvoering en bij €33.995,- voor de Style uitvoering. Beide varianten zijn ook verkrijgbaar met Suzuki’s geavanceerde AllGrip-vierwielaandrijving, voor een meerprijs van €3.000,-. De Style uitvoering kan optioneel worden uitgerust met een panoramisch sunroof voor een meerprijs vanaf €799,-.

Veiligheid

De vernieuwde S-Cross is uitgerust met een reeks geavanceerde veiligheidssystemen. De Dual Sensor Brake Support II detecteert nu objecten eerder dan het vorige model. Het Driver Monitoring System zorgt ervoor dat je niet in slaap valt achter het stuur. Mocht je toch indommelen, dan wekt de auto je met een waarschuwingsalarm – geen wekker meer nodig. De Adaptive Cruise Control meet de afstand tot de voorligger en houdt deze constant, zodat je kunt dagdromen over je volgende vakantie. Met Traffic Sign Recognition ben je altijd op de hoogte van de snelheidslimiet. Geen boetes meer door gemiste verkeersborden. Of wel, maar dan heb je  niet opgelet. Het is een systeem dat we vaak gaan zien, het is namelijk sinds dit jaar veplicht. Lane Keeping Assist zorgt ervoor dat je netjes in het midden van de rijstrook blijft, zelfs als je neigt naar avontuurlijk rijgedrag.

Garantie periode

De laatste gouden troef? Net als alle andere Suzuki’s, biedt de nieuwe S-Cross zes jaar of 150.000 kilometer garantie. Dus je kunt gerust zes jaar lang opscheppen tegen je vrienden zonder zorgen over dure reparaties. Waardoor je opschepperij nutteloos zou zijn.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *