SsangYong LIV-2 Concept 2016

Het grootste nieuws van SsangYong op de Autosalon van Parijs is de LIV-2 Concept. Dit studiemodel is een doorontwikkeling van de LIV-1 Concept, die in 2013 op de Seoul Motor Show zijn werelddebuut beleefde. Volgend jaar volgt de productierijpe versie.

Zo goed als klaar

De LIV-2 Concept is niet alleen een verbeterde versie van de LIV-1, ook het uiterlijk oogt nu minder futuristisch. Dit betekent dat de marktintroductie niet ver weg is, en dat klopt ook. Tijdens de persconferentie vertelde Johng-sik Choi, CEO van SsangYong, dat het testwerk met de LIV-2 al in een vergevorderd stadium is. Bovendien staat de lancering voor 2017 gepland.

Twee motoren

Ondanks dat het nog een studiemodel betreft, heeft de LIV-2 Concept volgens SsangYong een 2.2 liter dieselmotor of 2.0 liter GDi-turbobenzinemotor onder de kap. Officieel is het (nog) niet, maar waarschijnlijk past het Koreaanse merk deze motoren ook in de productieversie toe.

Infotainmentsysteem en veiligheidsuitrusting

In het interieur is een geïntegreerd infotainmentsysteem aanwezig, met ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. Daarnaast biedt hij diverse andere functies, zoals een Wi-Fi-hotspot voor smartphones en tablets.

De veiligheidsuitrusting omvat systemen als Autonomous Emergency Braking System, Traffic Safety Assist, High Beam Assistance, Lane Departure Warning System, Blind Spot Detection, Lane Change Assist en Traffic Alert System.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën