Škoda Octavia RS 2017

Škoda presenteert, enkele weken na de introductie van de vernieuwde Octavia, de sportieve RS-variant van dit model. Naast het herziene uiterlijk, zijn er ook technische aanpassingen doorgevoerd. 

Opnieuw ontworpen front

Škoda heeft het bestaande ontwerp van de Octavia RS naar de tekentafel verwezen. Het resultaat is een meer gedurfde look, wat o.a. te zien is aan de grotere grille en tweedelige lichtunits. De koplampen beschikken vanaf nu over Full LED-techniek, terwijl de achterzijde wordt gedomineerd door een zwarte diffuser. 

Binnenin zijn eveneens wijzigingen aangebracht. Zo zijn de RS-sportstoelen voortaan, naast lederen bekleding, ook verkrijgbaar met de stof Alcantara. 

Beelden van het interieur zijn nog niet door Škoda vrijgegeven. Deze volgen hoogstwaarschijnlijk later.

Meer power

Ten opzichte van zijn voorganger, levert de vernieuwde Octavia RS met 2.0 liter TSI-benzinemotor voortaan 230 pk (+10) vermogen. Het pk-aantal van de 2.0 liter TDI-dieselkrachtbron bleef onveranderd: 184 pk.

De acceleratie van 0 tot 100 km/h neemt bij Octavia RS als benzineversie 6,7 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid 250 km/h bedraagt. De diesel-uitvoering heeft voor dezelfde sprint 7,9 seconden nodig, met tevens een topsnelheid van 232 km/h.

Een handgeschakelde versnellingsbak is in alle gevallen standaard, maar het model is ook leverbaar met een zestraps DSG-automaat. Tot slot is de Octavia RS als Combi optioneel te bestellen met vierwielaandrijving.

Onderhuidse veranderingen

Als kers op de taart heeft Škoda onderhuids enkele verbeteringen doorgevoerd. Een paar voorbeelden zijn het met 15 millimeter verlaagde sportonderstel, en de toegenomen spoorbreedte achter (+30 mm t.o.v. voorganger).

Categorieën