Škoda Octavia Hatchback 2017

Het Tsjechische automerk Škoda heeft de Octavia vernieuwd. De grootste veranderingen zijn de nieuw ontworpen voor- en achterkant en de geavanceerde hulpsystemen. De opgefriste Octavia is er als Hatchback en Combi. In het eerste kwartaal van 2017 is ‘ie leverbaar. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Bagageruimte

Škoda mag dan wel de Octavia hebben vernieuwd, de hoeveelheid bagageruimte is hetzelfde gebleven. Zo bieden de Hatchback en Combi respectievelijk 590 en 610 liter. Als de achterbank is neergeklapt, ontstaat er een bagageruimte van 1.580 en 1.740 liter. Optioneel is de Combi te leveren met een elektrische achterklep.

Nieuw infotainmentsysteem

Škoda levert de vernieuwde Octavia met nieuwe infotainmentsystemen. Er zijn vier systemen beschikbaar, Swing en Bolero (zonder navigatie) en Amundsen en Columbus (met navigatie). Het laatstegenoemde, meest uitgebreide systeem heeft een 9,2 inch scherm, een Wi-Fi-hotspot en desgewenst een SIM-kaart-module met LTE-snelheid.

Assistentiesystemen

De Octavia is uitgerust met een reeks aan veiligheid- en assistentiesystemen. Enkele voorbeelden zijn o.a. Trailer Assist (neemt de besturing over als de auto langzaam achteruit rijdt) en Front Assist (bescherming voor voetgangers). De parkeerassistent is verder door Škoda verbetert, terwijl op het centrale scherm de beelden rondom de auto worden weergegeven d.m.v. een rear-view camera.

Negen motoren

De vernieuwde Octavia is leverbaar met keuze uit vijf benzine- en vier dieselversies. De motoren lopen qua cilinderinhoud uiteen van 1.0 tot 2.0 liter, terwijl het vermogen varieert van 86 tot 184 pk. Het merendeel van het motorengamma is optioneel te koppelen aan een zes- of zeventraps DSG-transmissie.

Categorieën