FORD_2018_FOCUS_ST-LIN

Begin deze maand introduceerde Ford de nieuwe Focus. Per direct is deze te bestellen in een viertal uitvoeringen met een breed aanbod aan benzine- en dieselmotoren. De prijzen starten vanaf €23.765.- voor de Trend Edition.

 ‘’Human Centric’’ designfilosofie

Het design van de nieuwe Focus is van binnen en buiten volledig onder handen genomen. Een aangename styling gecombineerd met een goede dosis aerodynamica en wederom een strakke wegligging brengen de Focus naar een nieuw tijdperk. Het ruimere interieur is uitgevoerd  met kwalitatieve materialen en netjes geordend afgewerkt. Op gebied van technologie is de nieuw Focus de meest vooruitstrevende ooit. Onder de naam ‘’Human Centric’’ is de nieuwe designfilosofie in de markt gezet. Lees hier meer over de nieuwe Ford Focus.

 

Ruime keuze EcoBoost en EcoBlue motoren

De nieuwe Focus is leverbaar met een tweetal EcoBoost benzinemotoren en een tweetal EcoBlue dieselmotoren. De populaire 1.0 Liter EcoBoost is voor de nieuwe Focus doorontwikkeld. Daarnaast is er een nieuwe 1.5 Ecoboost beschikbaar. Beide driecilinder benzinemotoren hebben voor het eerst de technologie die het mogelijk maakt om door cilinderuitschakeling een nog lager verbruik te genereren. Voor de kilometervreter is er de keuze uit een tweetal nieuwe efficiënte EcoBlue diesels. Die zijn er in de vorm van een 1.5 en een 2.0 liter motor.

Betreft transmissie kan er bij de nieuwe Focus gekozen worden voor een handgeschakelde zesbak of voor de nieuwe achttraps automaat met zijn kenmerkende stijlvolle draaiknopbediening.

Een viertal uitvoeringen om mee te beginnen

De prijzen beginnen bij €23.765.- voor de basis Trend Edition. Naast de basis Trend Edition is er vanaf €24.715.- een extra complete Trend Edition Business. Binnen de basismodellen is de meest luxe Titanium Edition er met een vanaf prijs van €27.115.-. Als laatst kan er nog gekozen worden voor de sportieve Focus ST Line Business, deze is te rijden vanaf €27.565.-. Dieselen kan al vanaf €26.565.- met de Trend Edition. Getoonde prijzen zijn voor de vijfdeurs uitvoeringen. Voor een meerprijs van €1000.- zijn deze ook uit te voeren in de extra ruime Wagon (stationwagen).

Na de zomer zullen nog een tweetal uitvoeringen worden toegevoegd aan de line-up: De iets verhoogde en robuuste Focus Active en de topuitvoering de Vignale. Laatstgenoemde is de meest luxueuze uitvoering van de nieuwe Focus. Over een eventuele nieuwe Focus RS heeft Ford nog niks losgelaten.

 

 

 

Categorieën