Ford Focus 2018

Afgelopen dinsdag heeft in Londen de wereldpremière plaatsgevonden van de nieuwe Ford Focus. Hierbij heeft Ford zowel de hatchbak als stationwagen (Wagon) gepresenteerd in bijna alle uitvoeringen. Een volledig nieuw ontwerp en boordevol innovatie moeten de nieuwe Focus wederom tot een succes gaan maken.

Nieuwe design filosofie

Uit gelekte beelden op internet hebben we al stiekem kennis kunnen maken met de Ford Focus 2018. Afgelopen dinsdag heeft Ford dan eindelijk het doek van de Focus getrokken tijdens de wereldpremière in Londen. De nieuwe Focus is ontworpen volgens een nieuwe design filosofie, en is in samenwerking met huidige en wellicht toekomstige Focus rijders ontworpen vanaf een blanco vel.

Met wereldwijd 16 miljoen verkochte Focussen sinds de lancering in 1998 zouden ze bij Ford voldoende feedback moeten hebben verzameld om de nieuwe generatie tot een succes te brengen. De nieuwe Focus kenmerkt zich door sportief golvende lijnen, hoge raampartij en een opvallende grille met strakke koplampunits. Ondanks dat het een volledig nieuw design is kan men wel goed zien dat de nieuwe Focus de grotere broer van de nieuwe Fiesta is.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Het fijne design van het exterieur is doorgezet naar het interieur. Vanuit de filosofie ‘less is more’ is het in de Focus een stuk meer geordend dan in de voorgaande modellen. Het interieur heeft verbeterde afwerking en is uitgevoerd met kwalitatieve materialen. Dankzij het uitgebreide (optionele) Sync-3 Infotainmentsysteem met 8 inch touchscreen is het dashboard een stuk rustiger en fijner te bedienen. Head-up display en Bang & Olufsen audio zijn ook toe te voegen aan de opties. De FordPass Connect modem zorgt ervoor dat er op gebied van connectiviteit niets ontbreekt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Meer ruimte door nieuw platform

Ondanks dat bij de nieuwe Focus de buitenmaten nauwelijks zijn toegenomen is er toch meer ruimte in de wagen gecreëerd. Zo hebben de passagiers achterin maar liefst 50 mm meer beenruimte en is de laadruimte met 100 liter toegenomen bij de Focus Wagon. De reden hiervoor is het nieuwe C2-platform met een grotere wielbasis. Naast meer ruimte zorgt het platform ook voor betere rijeigenschappen. Met de keuze uit een drietal rij-modi is het onderstel naar wens af te stellen voor de juiste stijfheid en rijcomfort.

Boordevol veiligheid

Op gebied van veiligheid kan de Focus niet achterblijven. Speed Sign Recognition, Lane-Centring technologie en actieve bochtenverlichting zijn onderdeel van dit veiligheidspakket. Ook automatisch inparkeren is mogelijk via het Active Park Assist 2 systeem. Adaptive Cruiscontrol maakt het mogelijk om de Focus te laten stoppen en weer weg te laten rijden.

Bijna alle uitvoeringen bij lancering

Zoals we gewend zijn is ook de nieuwe Focus leverbaar in de ‘basis’ uitvoeringen Trend en Titanium. Daarnaast mag uiteraard de sportievere ST-Line met sportieve accenten niet ontbreken. Voor de liefhebber van cross-over modellen is er de iets hogere Active uitvoering. De Active is in eerste instantie alleen maar te krijgen op de hatchback maar zal later ook volgen op de Wagon. De meest luxe uitvoering is er in de vorm van de Vignale. Speciale grille en veel chroom accenten maken samen met een luxe interieur de Vignale tot de topuitvoering van de Focus. Uiteraard ontbreekt een super dikke RS nog in dit rijtje, helaas zullen we hier nog even op moeten wachten.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Lager verbruik door cilinderuitschakeling

Voor de nieuwe Focus kan er gekozen worden uit een viertal krachtbronnen. Voor de benzinerijder zijn er een tweetal doorontwikkelde EcoBoost motoren in de vorm van een 1.0 Liter met 100 of 125 pk en een 1.5 Liter met 150 of 182 pk. Beide motoren zijn driecilinders en beschikken over cilinderuitschakeling om het verbruik nog lager te krijgen. Ook de dieselrijder kan kiezen uit een tweetal motoren, de 1.5 Liter EcoBlue is er met 95 of 120 pk en daarnaast de 2.0 liter EcoBlue met 150 pk. Er kan gekozen worden uit een handgeschakelde zesbak of een achttrapsautomaat.

De prijslijst en wanneer we de nieuwe Focus in de showroom kunnen verwachten zijn nog niet bekend gemaakt. Uiteraard houden we u op de hoogte.

Categorieën