Porsche 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition 2017

Als herinterpretatie van de politie-Porsche, de 911 Targa, komt de importeur met een exclusieve uitvoering op de proppen. We hebben het over de 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition, met een prijskaartje van € 248.966,- (inclusief BTW en BPM).

Verwijzing naar 911 Targa Rijkspolitie

De speciale editie van de 911 Targa is een verwijzing naar het model uit de jaren ’60. Toen werd dit type ingezet als surveillanceauto’s, wat anno 2017 als inspiratiebron dient voor ontwerper/bedenker Piet Boon en Porsche Nederland.

Het merk voorziet de 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition van een fraaie, grijze kleurstelling. Daarnaast valt ons oog op de satijnzwarte markeringen op de portieren en 20 inch lichtmetalen velgen. Deze kleur is ook toegepast op de Targa-beugel en typeaanduiding op de bagageklep.

Oranje accenten

Aan het exterieur zie je het niet af, maar de binnenzijde beschikt over opvallende oranje accenten. Op de dorpellijsten wordt in oranje het opschrift ‘911 Targa 4S’ verlicht. Tevens is die kleur ook op de onderste rand van de ventilatieroosters zichtbaar.

Verder prijkt op de middenarmsteun het silhouet van de toenmalige 911 Targa Rijkspolitie. Het interieur is overigens aangekleed met zwart leder en een GT-sportstuur.

25 exemplaren

Porsche bouwt de 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition in een gelimiteerde oplage van 25 stuks. Elk exemplaar is voorzien van een zescilinder boxermotor (450 pk), die naar wens is te koppelen aan een PDK-automaat of manuele zevenbak.

 

Categorieën