Subaru BRZ 2017 (Autosalon Brussel 2017)

Tijdens Autosalon Brussel 2017 stelt Subaru de vernieuwde BRZ tentoon. Van 14 t/m 22 januari 2017 kan het grote publiek de tweezits coupé van Subaru bewonderen. Prijzen beginnen in Nederland bij € 51.295,-.

Nieuwe achterspoiler

Net als de eerder onthulde Toyota GT86, maakt ook de gefacelifte BRZ gebruik van volledige LED-verlichting. Dit geldt voor de lichtunits aan de voorzijde, mistlampen, achterlichten en richtingaanwijzers.

Ook nieuw aan het exterieur, is de opnieuw ontworpen achterspoiler. Deze is van zwart aluminium en zorgt voor een betere aerodynamica. Tevens staat de BRZ op nieuwe 10-spaaks 17 inch lichtmetalen wielen.

Interieur verder verfijnd

Subaru heeft het interieur verder weten te verfijnen. Zo is het stuurwiel kleiner dan voorheen, waarachter zich een 4,2 inch kleurdisplay bevindt. Andere aanpassingen zijn de dashboarddelen en sportstoelen, die met rode stiksels zijn afgewerkt. 

Motorvermogen onveranderd

Het vermogen van de 2.0 liter viercilinder boxermotor bedraagt nog altijd 200 pk. Ook onveranderd is het maximumkoppel, dat uitkomt op 205 Nm tussen 6.400 en 6.600 tpm. 

Ondanks dat de specificaties niet zijn veranderd, zijn er andere aanpassingen doorgevoerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn het verbeterde in- en uitlaatkanaal van de motor, een verder verstevigd chassis voor meer stijfheid en andere schokdempers. 

Categorieën