Nissan kondigt de nieuwste toevoeging aan de X-Trail-familie aan: de Nissan X-Trail N-Trek. Deze variant onderscheidt zich door unieke designdetails, een robuuste interieurafwerking, uitgerust met e-POWER en e-4ORCE vierwielaandrijving. De lancering op de Nederlandse markt staat gepland voor de zomer van 2024.

Onderscheidend design

De Nissan X-Trail N-Trek moet avontuur uitstralen, overigens net zoals alle andere “avontuurlijke SUV’s”. Het design aan de voorzijde wordt gekenmerkt door een donkere afwerking van de ‘V-motion grille’, in tegenstelling tot de chromen afwerking op andere X-Trail-modellen. Zowel aan de voor- als achterzijde zijn de skidplates afgewerkt in gunmetal-kleur, terwijl de buitenspiegels een zwarte finish hebben. Nieuwe LED-mistlampen zijn geïntegreerd in het onderste gedeelte van de voorbumper. Of je die nog ziet als ze onder de modder zitten, dat valt te betwijfelen.

De X-Trail N-Trek is verkrijgbaar in verschillende exterieurkleuren, waaronder de metallic lakken Solid Grey en Champagne Silver. Ook zijn parelmoerlakken beschikbaar, zoals Pearl White, Diamond Black en Ceramic Grey. Die laatste zijn ook leverbaar met een zwart dak, voor dat beetje extra onderscheid.

 

De onderste LED verlichting is vrij lastig te zien zo.

e-POWER en vierwielaandrijving

Bij deze aandrijfvariant worden de wielen direct aangedreven door de elektromotor, zonder tussenkomst van een versnellingsbak. De enige rol van de 3-cilinder turbomotor is het opwekken van elektriciteit. Via een omvormer wordt die gestuurd naar de elektromotor of de batterij (of beide, afhankelijk van het rijscenario). Met e-POWER belooft Nissan een soepele, naadloze rijervaring van een batterij-elektrische auto, zonder dat de auto opgeladen dient te worden. Dit werkt in essentie hetzelfde als bij de Mazda MX-30 R-EV, een verbrandingsmotor die werkt als een aggregaat van de elektromotor en accu.

Nissan laat weten dat de X-Trail in twee vermogensopties te krijgen is: 203 en 213 pk. Die laatste optie heeft het e-4ORCE vierwielaandrijvingssysteem van Nissan, waarmee de trekkracht ook een flinke boost krijgt. Er komt dan 195 Nm koppel bovenop de 330 Nm. Het resultaat is een maximale trekkracht van 525 Nm koppel.

Kiest de klant voor e-4ORCE, dan beschikt het e-POWER-systeem over twee elektromotoren: één op de vooras en één op de achteras. Deze twee elektromotoren passen de vermogenstoepassing liefst 10.000 keer per seconde aan aan de hand van de omstandigheden. Beter te vaak dan te weinig zullen we maar zeggen.

Let’s Get Dirty!

Het interieur van de nieuwe X-Trail N-Trek is voorzien van een nieuwe waterafstotende bekleding, wat het schoonmaken na gebruik van de auto in natte, uitdagende omstandigheden gemakkelijker maakt. Of als iemand heeft lopen spugen in de auto natuurlijk…

Als aanvulling op de speciale bekleding levert Nissan ook een accessoirepakket, bestaande uit rubberen vloermatten en een omkeerbare bodemplaat voor in de kofferruimte. Daarmee hoopt Nissan met de X-Trail N-Trek de perfecte auto voor een sloddervos neer te zetten. De prijzen voor de nieuwe Nissan X-Trail N-Trek worden binnenkort bekendgemaakt. Houd ons in de gaten voor meer informatie over de lancering in de zomer van 2024.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *