Onlangs werd bekend dat Stellantis zijn bedrijfswagens een opfrisbeurt gaat geven, zo ook de Opel Vivaro. Deze zal qua specificaties niet veel verschillen van de andere dochterbedrijven, maar toch heeft Opel als laatste pas de onthulling gedaan. En veel verschillen zijn er niet, waarom zou je dan toch voor de Vivaro gaan?

Familie

De grootste verandering zit hem bij de Vivaro qua uiterlijk in de voorkant. Het welbekende vizor is nu ook geïntegreerd in de nieuwe Vivaro. Wat familie betreft moeten we ook kijken naar de andere dochterbedrijven van Stellantis. Fiat, Peugeot en Citroen hebben soortgelijke (lees dezelfde) bedrijfswagens in hun gamma. De aandrijflijnen van de Vivaro zijn exact hetzelfde als die van de Fiat Scudo. Elektrisch (50 kWh of 75 kWh accu) met een vermogen van 136 pk en een maximale actieradius van 350 kilometer. Op diesel met 120 pk of 177 pk en als waterstof variant, ook wel de Vivaro Hydrogen genoemd.

De voorkant van de Vivaro past goed bij de andere modellen van Opel.

Vernieuwing

Buiten het voorste gedeelte van de Vivaro om, zijn er verder niet veel noemenswaardige exterieur upgrades. Wat interieur betreft vindt je een strak design zonder poespas. Het infortainment systeem is te bedienen met het nieuwe 10-inch touchscreen dat bovenop het dashboard is geplakt. Met Android Auto en Apple CarPlay kun je altijd naar je favoriete muziek luisteren en kan de telefoon in je broekzak blijven. Is deze nieuwe Opel Vivaro na alle informatie niet naar je zin? Dan kun je altijd een bezoek brengen aan Irmscher om de looks aan te laten pakken.

Het interieur oogt rustig en ruim.

Knetter geel

De persfoto’s van de Vivaro zijn op zijn minst opvallend te noemen. Mooi geel is dan wel niet lelijk, maar de meeste ondernemers zullen niet voor deze kleur gaan (een groot postbedrijf daargelaten). Misschien oogt de Vivaro in het geel wel heel anders dan in het bekende wit of zwart. Opel gebruikt vaak kekke kleuren voor hun auto’s. Zo was de Corsa C in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar en is de huidige generatie Corsa opvallend vaak oranje. De testauto tijdens de rijtest van de Opel Mokka-e had ook een opmerkelijke kleur, je moet er maar net van houden.

Uiteraard configureerbaar met dubbele cabine.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *