Toyota RAV4 prijs

De volledig nieuwe Toyota RAV4 zal vanaf medio januari 2019 zijn entree gaan maken bij de Nederlandse dealers. De volbloed SUV zal leverbaar worden met zowel een benzine- als een hybride motor. De prijzen voor de nieuwe RAV4 starten bij de €34.995.-

Stoer en strak design

De SUV is nu populairder dan ooit. Ieder merk springt hierop in, en als gevolg wordt de ene SUV na de andere gelanceerd. Wat hierin opval is dat het design van de echte stoere SUV langzaam samensmelt met dat van bijvoorbeeld MPV’s. Toyota heeft bij het ontwerp van de RAV4 geprobeerd de echte SUV naar boven te halen. Scherpe lijnen, hoekige vormen en wielkastverbreders zorgen voor dit stoere uiterlijk. Dankzij een langere wielbasis is de overhang voor en achter verkort.

Mede door deze langere wielbasis is er meer ruimte voor de inzittende, en ook de kofferbak is een stuk dieper geworden. Het interieur is uitgevoerd met hoogwaardige materialen en voorzien van de nieuwste technologieën. Zo is het dashboard uitgevoerd met een 7-inch TFT-scherm en is de binnenspiegel zeer innovatief te noemen. De Smart Rear View Mirror is een digitale binnenspiegel die bij beperkt zicht over kan switchen naar camerabeeld om toch zicht te kunnen houden.

Benzine- of hybride aandrijving

De Toyota RAV4 komt beschikbaar met een tweewiel- of vierwielaangedreven versie. Voor onder de motorkap is er de keuze uit de volledig nieuwe 2.0 liter VVT-iE benzinemotor of de 2.5 liter VVT-i Hybrid. De 2.0 Liter VVT-iE heeft een vermogen van 129 kW/175 pk en heeft een maximaal trekgewicht van 2.000 kg in combinatie met de voorwielaandrijving en de handgeschakelde bak. In combinatie met een CVT automaat wordt dit trekgewicht verlaagd naar 1.500 kg. De 160 kW/218 pk sterke VVT-i Hybrid is standaard voorzien van deze automaat en heeft een maximaal trekgewicht van 1.650 kg bij de vierwielaandrijving, en 800 kg wanneer er gekozen wordt voor voorwielaandrijving.

Veiligheid en Comfort

Op gebied van veiligheid en comfort is de RAV4 rijk uitgerust. Zo is de RAV4 onder andere uitgerust met Adaptive Cruise Control, Pre-Collision System, Automatic High Beam en vermoeidheidsherkenning. Om het rijden nog comfortabeler te maken beschikt de RAV4 over een batterij aan assistenten, denk hierbij aan Road Sign Assist, Lane Departure Alert, Lane Keep Assist en Lane Trace Assist. Deze systemen assisteren en waarschuwen de rijder tijdens het rijden.

De nieuwe RAV4 staat vanaf 19 januari bij de Nederlandse dealers. De prijzen starten bij de €34.995.-

Categorieën