Coronavirus wc papier

Het zal niemand zijn ontgaan, vandaag kondigde de Nederlandse overheid een nieuw pakket met zware maatregelen aan: ‘Nederland gaat op slot’. Na een intelligente lockdown aan het begin van deze coronacrisis gaat Nederland tot minstens 19 januari 2021 in een strenge lockdown. Deze keer raken de corona maatregelen ook de autobranche. Wacht je al maanden op de levering van je nieuwe auto of moet er een reparatie aan je auto worden uitgevoerd?

Wat voor invloed de nieuwe maatregelen hebben op de autobranche lees je hieronder.

leasemaatschappij corona

Autodealer; een essentiële winkel of niet

Je hoort het overal, dat alle niet-essentiële winkels op slot gaan. Bloemisten, bouwmarkten en zelfs scholen gaan dicht. Maar volgens de BOVAG, de Automotive brancheorganisatie, moet de dienstverlening juist als essentieel worden gezien. De automotivebranche ondersteunt natuurlijk verschillende ketens in bijvoorbeeld handhaving, gezondheidzorg en foodsector. In Duitsland, en ook eerder in België, mogen werkplaatsen gewoon open blijven. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als iemand in bijvoorbeeld de zorg niet naar werk toe kan, omdat de auto niet gerepareerd kan worden.

Corona autobedrijf

Concrete maatregelen

Om het aantal besmettingen terug te dringen gaan we met elkaar in een strenge lockdown. Maar welke concrete corona maatregelen zijn van invloed op de autobranche?

Werkplaatsen blijven in principe allemaal open. Je kunt dus gewoon voor een reparatie bij je garage terecht.

Volgens de BOVAG moeten de showrooms dicht. Verschillende grote autodealers hebben gisteren al aangekondigd de showrooms tot nader bericht te sluiten en afleveringen te verplaatsen. Neem voor meer informatie contact op met je eigen garage, want auto’s aan huis afleveren mag nog wel.

Autoverhuurbedrijven mogen wel openblijven, deze vallen onder de categorie zakelijke dienstverlening.

RDW houdt zijn dienstverlening voorlopig open. Digitale identificatie bij import is voor reguliere voertuigen al sinds de intelligente lockdown corona-proof.

Het CBR bereidt zich voor op sluiting. Zij gaan er vanuit dat rijscholen ook dicht moeten. Rijlessen worden gezien als een contactberoep.

Volgens de BOVAG mogen wasstraten, poetsers en detailers gewoon doorwerken.

De maatregelen gelden per 14-12-2020 12 uur ’S nachts. Meer weten over de corona drive thru kan via deze link

Corona drive thru corona teststraat
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *