Corona drive thru

Corona, het woord van 2020, inmiddels kunnen we er niet meer omheen dat het virus zijn greep op de wereld heeft. Ondanks dat het virus weer aanwakkert blijkt uit onderzoek dat voor twee derde van elektrische autorijders het virus niet van invloed is op vakantieplannen deze zomer. Gelukkig is het inmiddels mogelijk om op bepaalde locaties door een Corona teststraat te gaan. Maar wat is precies een Corona teststraat en wat mag je ervan verwachten? Wij besloten om op onderzoek te gaan nadat iemand van de redactie zich wilde laten testen. (red. uitslag negatief, niet besmet)

Te testen of niet te testen?

Wanneer is het nodig om een test aan te vragen? Volgens het RIVM is het mogelijk om een test aan te vragen wanneer één van de volgende milde klachten is ontstaan.

 • Neusverkoudheid
 • Loopneus
 • Niezen
 • Keelpijn
 • Lichte hoest
 • Verhoging tot 38 graden celsius

Mocht dit het geval zijn dan kan er een afspraak gemaakt worden door te bellen naar 0800-1202.

Vervolgstappen

Tijdens het bellen zal één van de medewerkers van de hulplijn enkele vragen stellen om te bepalen of een test nodig is. De volgende gegevens worden dan opgevraagd;

 • Welke klachten
 • BSN nummer
 • Postcode
 • Telefoonnummer
 • E-mail adres

Vervolgens zal er gekeken worden naar een geschikt tijdstip bij de dichtstbijzijnde locatie. Wat ons op viel, is dat er goed mee gedacht wordt met de situatie van de aanvragende. Zo was er een mogelijkheid om binnen een half uur de test af te nemen, als dit zou schikken. Wanneer er is vastgesteld op welk tijdstip de test zal worden afgenomen, zal er een sms en e-mail verstuurd worden met hierin de gegevens voor de test.

Blijf de afstand bewaren

Corona teststraat

De tijd is gekomen om te vertrekken, je hebt een identiteitsbewijs of rijbewijs mee en rijd naar de locatie toe. Er wordt gemeld in de e-mail om niet te vroeg te komen i.v.m. wachttijden maar ook niet te laat. Eenmaal op locatie wat in dit geval het Expo gebouw in Houten was, is er een weg gecreëerd door enkele metalen dranghekken. Het is normaal dat er meerdere auto’s in de wachtrij staan omdat er meerdere testpunten zijn per locatie. Wanneer je aan de beurt bent zal er gemeld worden in welk vak je mag staan, dat de bestuurdersraam open moet blijven en de motor uit. Eenmaal doorgereden zal er bij de volgende stop gecontroleerd worden bij wie de test afgenomen wordt. Als de BSN nummer en contactgegevens kloppen dan mag je doorrijden naar het volgende punt en wordt de test afgenomen.

De test

Bij de test zal één van de artsen uitleggen dat er met een wattenstaafje een monster genomen zal worden uit je keel. Wanneer dat gedaan is zal er gevraagd worden om je neus te snuiten en zal dezelfde procedure herhaald worden voor je neus. Dit geeft een licht vervelend gevoel maar is zeker niet iets om tegen op te kijken. De test is nu gedaan en er mag uit het gebouw gereden worden om weer op weg naar huis te gaan. De gehele procedure vanaf het moment dat er in het gebouw gereden mag worden totdat je er weer uit mag duurde minder dan 5 minuten. Alles is goed georganiseerd en zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk gemaakt. Mocht je nog twijfelen om een test te doen, kijk dan op de RIVM website voor meer informatie.

Wij willen iedereen bedanken die zich in deze moeilijke tijd inzet om het corona virus te bestrijden. Het is door jullie energie en moeite dat de wereld een kans maakt tegen deze pandemie.

Categorieën