Alfa Romeo Giulia 2016

De nieuwe Alfa Romeo Giulia heeft in de Euro NCAP-crashtest de maximale score van vijf sterren behaald. Voor de bescherming van volwassenen in de auto behaalt de Giulia een score van 98%, de hoogste score die ooit werd genoteerd. De nieuwe Giulia is te bestellen vanaf € 39.950,-.

Veiligheidssystemen

De standaarduitrusting bevat diverse veiligheidssystemen, denk aan Forward Collision Warning met Autonomous Emergency Brake en voetgangersherkenning. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een radarsensor, en een in de voorruit geïntegreerde camera die de aanwezigheid van obstakels en voertuigen detecteren. Mocht de bestuurder niet tijdig reageren, dan grijpt het systeem in door zelfstandig te remmen. Dankzij de voetgangersherkenningsfunctie van AEB, is de auto in staat om autonoom te stoppen tot een snelheid van 60 km/h.

Ook standaard in de Alfa Romeo Giulia: Lane Departure Warning dat waarschuwt als het voertuig van een rijstrook afwijkt. Ook is ‘ie voorzien van Integrated Brake System. Dit systeem zorgt voor een kortere remafstand (Giulia: van 100 km/h naar 0 in 38 m en 32 m voor de Quadrifoglio-uitvoering).

Optionele veiligheidsopties

Optioneel worden Blind Spot Monitoring en Rear Cross Path Detection aangeboden, die gebruikmaken van sensoren die de omgeving rondom de auto monitoren en de bestuurder assisteren in het geval van inhalen, verwisselen van rijbaan en het verlaten van een parkeerterrein.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën