Hyundai_i10_2023

Sinds 2019 voert Hyundai de nieuwste generatie i10. Vanaf deze zomer zijn echter de 2023 Hyundai i10 en Hyundai i10 N-line te bestellen. Voor het aankomende modeljaar is volgens Hyundai de buitenzijde en binnenzijde volledig nieuw. In de basis kan men echter spreken van een flinke facelift. Hyundai geeft aan de auto ook qua technologie en comfort op een hoger plan staat. Ook de sportieve N-line is in een nieuw jasje gestoken. Benieuwd wat er dan precies nieuw is? Lees dan snel verder.

De nieuwe voorzijde valt op

Buitenzijde 2023 Hyundai i10

Aan de buitenzijde vallen direct enkele zaken op. Meest in het oog springend is echter de nieuwe dagrijverlichting. Bij het vorige model waren dit nog twee losse lichtunits in de grille. Voor 2023 lijkt de dagrijverlichting echter weggewerkt in de grille zelf. Door het honinggraat motief priemen nu vier LED-lampen de wereld in. De LED-verlichting aan de achterzijde is ook nieuw. volgens Hyundai moet het LED-patroon een ‘H’ weergeven, zoveel fantasie ontbreekt ons echter.

Naast de zeven al bestaande kleuren, zijn er voor aankomend modeljaar twee nieuwe kleuren extra. Het gaat dan om Lumen Grey en Meta Blue. Twee hippe namen om een extra grijs- en blauwtint aan te geven. Voor wie wil is het dak in een zwarte lak te bestellen. Uiteraard zijn er ook nieuwe 15-inch lichtmetalen op de optielijst beschikbaar. Voor wie goed kijkt, is de grootste wijziging echter de langere wielbasis. Deze moet niet alleen zorgen voor meer comfort en een betere balans. Doordat de daklijn nu iets lager loopt, zorgt dit ook voor een meer sportieve uitstraling.

Geen rode accenten, wel een ruitjesmotief

Binnenzijde 2023 Hyundai i10

De Hyundai i10 was al voorzien van een 8-inch touchscreen met de nodige connectiviteitsopties. Te denken valt dan aan Apple Carplay en Android auto, maar Hyundai’s eigen Bluelink systeem. Nieuw in het interieur is echter het 4,2-inch LCD-display dat nu het instrumentenpaneel vormt. Om weer volledig bij de tijd te zijn, is de i10 eveneens voorzien van USB-C poorten, zowel voor- als achterin. Om welk type het dan gaat, geeft Hyundai dan weer niet aan. Voor wie geen kabeltjes door de auto wil laten lopen, biedt Hyundai ook een draadloze oplaadplek aan in het interieur.

Ontdek het H-patroon in de achterlichten

Verbeterde veiligheidsuitrusting

Hyundai’s SmartSense herbergt diverse actieve veiligheids- en assistentiesystemen voor de i10. Te denken valt dan aan een noodrem assistent (verplicht tot 50 km/h), die nu naast voetgangers ook fietsers herkent. Lane Following Assist is dan wel niet volledig zelf in staat tussen de lijntjes te blijven, maar ondersteunt de bestuurder wel met kleine stuurcorrecties, mocht deze teveel afwijken. Mocht het dan toch mis gaan, is Hyundai’s eCall (dat automatisch de hulpdiensten belt bij een ongeval), nu ook ingericht op het 4G-netwerk.

Rode accenten voor de N-line

Hyndai i10 N-Line

De N-line is eveneens aan een facelift onderworpen. Eveneens met nieuwe dagrijverlichting geïntegreerd in de grille. Verder is de buitenzijde aangekleed met verschillende rode details, waaronder in de grille en een lipje in de voorbumper. Aan de binnenzijde komen deze rode accenten terug in de rugleuning van de voorstoelen. Standaard wordt de N-line geleverd met 16-inch lichtmetalen velgen.

De productie start in April in Turkije, waarna Hyundai verwacht de eerste modellen in de zomer te kunnen uitleveren.

Handbak in de N-line en rode accenten
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *