Opel Grandland X 2017

Vandaag was de dag dat Opel wéér een model introduceerde. Waarom zeggen we “wéér”? Dit is namelijk het jaar van 7-in-17, Opel introduceert in 2017 maar liefst zeven nieuwe modellen. De Opel Grandland X werd vandaag in Utrecht geïntroduceerd middels een aantal pre-pre-pre productiemodellen. 

Ruimte

Ondanks dat Opel geen officiële productiemodellen mee had genomen, merkte je dat eigenlijk niet. Ze kwamen solide over en lieten een zeer goede indruk achter. Hetgeen dat is blijven hangen is: ruimte!

Opel gaf namelijk aan dat de concurrerende modellen o.a. de Renault Kadjar / Nissan Qashqai en Peugeot 3008 zijn. Wij hadden de Peugeot 5008 gegokt, vanwege de ruimte. Achter jezelf kun je namelijk erg goed zitten én dan heb je nog steeds veel bagageruimte. Onder de hoge bagagevloer bevindt nog veel ruimte voor veiligheidsvestjes, EHBO-trommel etc. Je kunt er voor kiezen om die grote bak onder de bagagevloer op te offeren voor een accessoirereservewiel.

Je zit ook ‘ruim’ in de uitrusting. Er zijn namelijk drie uitvoeringen: Online Edition, Innovation en Business Executive.

Strijd met de concurrentie

Opel zet met hun vanafprijs stevig in. De Grandland X is er vanaf € 30.499,-. Dat betekent dat hij een paar duizend euro duurder is dan bijvoorbeeld de Renault Kadjar en Škoda Kodiaq. Deze laatste is eventueel ook leverbaar met een derde zitrij (6e en 7e zitplaats). Die derde zitrij kost nog geen € 1.000,-. Daarmee blijft de Škoda Kodiaq nog onder de vanafprijs van de Opel Grandland X. Opel zal een stevig gevecht moeten voeren om die strijd te winnen.

Die strijd begint bij Opel met aantrekkelijke optiepakketten voor 50% van de normale prijs. Het is goed om te zien dat die prijzen ook voor 50% meetellen in de fiscale waarde van de auto. Daardoor betaalt de leaserijder maar 22% bijtelling over 50% van de normale prijs. Snapt u het nog? Samenvattend: het is aantrekkelijk!

‘Lichtgewicht’

Het gewicht van deze grote Opel is nog niet officieel bekend gemaakt, maar Opel geeft aan dat hij iets meer dan 1.300kg weegt. Als dat zo is, dan is hij één van de ‘lichtste’ SUV’s in zijn klasse. Zijn collega’s beginnen allemaal vanaf een kleine 1.400 kg. Een laag gewicht heeft als voordeel, lage wegenbelasting, maar ook goede rij-eigenschappen.

Bestel maar

Éen dezer dagen is de Grandland X te bestellen. Dus haast u naar de dealer of uw leasemaatschappij. In dat laatste geval kunt u ook contact met ons opnemen voor de scherpste leaseprijzen.

 

Categorieën