Nissan Qashqai 2017

Tijdens de Autosalon van Genève heeft Nissan de vernieuwde Qashqai gepresenteerd. Vanaf juli is hij leverbaar in Nederland.

Nieuw front

Nissans opgefriste Qashqai kenmerkt zich door het geheel nieuwe front, met de nieuwe V-motion grille en koplampen. Tevens zijn ook de bumper en motorkap in het nieuw gestoken. Qua formaat lichtmetalen velgen kan men kiezen uit 17 tot 19 inch.

De vernieuwde Qashqai is voortaan ook leverbaar als Tekna+, de nieuwe topuitvoering van dit model. Zo is hij te herkennen aan de met nappaleder beklede stoelen met 3D-stiknaden. Ten slotte zijn alle uitvoeringen verkrijgbaar met twee nieuwe exterieurkleuren: Vivid Blue en Chestnut Bronze.

Bose-audiosysteem

Niet alleen vanbuiten, maar ook de binnenkant is door de Japanners vernieuwd. Zo is ‘ie voorzien van een multifunctioneel stuur met satijnchromen elementen, en vinden we er het NissanConnect-infotainmentsysteem met een nieuwe gebruikersinterface. Dit systeem is voorzien van DAB+ (digitale radio) en een audiosysteem van Bose.

ProPilot

De bijgepunte Qashqai is Europa’s eerste Nissan, die leverbaar wordt met ProPilot. ProPilot (verzamelnaam voor veiligheidssystemen) maakt het mogelijk om autonoom te rijden op de snelweg. Het systeem neemt in dat geval de besturing, het accelereren en remmen over. Vanaf begin 2018 is dit systeem in de vernieuwde Qashqai te vinden.

Veiligheidssystemen uitgebreid

Nissan heeft de veiligheidsuitrusting van de Qashqai verder uitgebreid met o.a. Pedestrian Recognition en Rear Cross Traffic Alert. Systemen zoals affic Sign Recognition, Driver Attention Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor, Blind Spot Warning en Lane Departure Warning blijven onveranderd aanwezig.

Categorieën