Volvo S60 Polestar 2018

Vanwege modeljaar 2018 zijn de Volvo S60 en V60 Polestar lichtelijk gewijzigd. In positieve zin, want beide modellen genereren nu meer downforce. Er worden slechts 1.500 exemplaren gebouwd.

Betere aerodynamica

Vanaf komend modeljaar worden de S60 en V60 Polestar met een nieuw aerodynamicapakket geleverd. Hierdoor neemt de downforce met 30% toe, dankzij een grotere achterspoiler en nieuwe frontsplitter. Beide componenten zijn gemaakt van koolstofvezel.

Volvo’s performancedivisie, genaamd Polestar, ontwikkelde het pakket samen met Cyan Racing. Deze autosportpartner gebruikte data uit het WTCC voor de straatlegale Polestar-modellen.

Ook uiterlijk vernieuwd

Tevens is het uiterlijk van de S60 en V60 Polestar vernieuwd. We zien hoogglans zwarte Polestar-velgen en koolstofvezel buitenspiegelkappen. Het exterieur is voortaan leverbaar in de nieuwe kleur Bursting Blue, terwijl de binnenzijde ook is herzien. Er is nieuwe stoelbekleding toegepast, alsmede blauwe contrasterende stiksels.

Aan de 2.0 liter viercilinder Drive-E-motor is niet gesleuteld. Het maximumvermogen bedraagt nog altijd 367 pk, het koppel ligt op 470 Nm. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h en een sprint van 0-100 km/h kost 4,7 sec. (+0,1 sec. V60 Polestar).

Categorieën