Mercedes-Benz Concept A Sedan 2017

Mercedes-Benz heeft op de Shanghai Motor Show, dat van 21 t/m 28 april 2017 geopend is voor publiek, de Concept A Sedan onthuld. Het studiemodel is een voorbode voor toekomstige, compacte auto’s van het merk.

Blik in de toekomst

Met de Concept A Sedan gunt Mercedes-Benz ons een kijkje in de toekomst. Dit studiemodel geeft vooral een indruk te geven van de nieuwe designtaal. Huidige modellen werden regelmatig bekritiseerd, vanwege hun overdaad aan te aanwezige lijnen en vouwen. Over niet al te lange tijd kan dit puntje van kritiek van tafel worden geveegd: het design van toekomstige Mercedes-Benz-modellen zal cleaner en puurder zijn.

Connectie met GT Concept

De nieuwste creatie van het merk, de Concept A Sedan, heeft overduidelijk een connectie met de Mercedes-AMG GT Concept. Deze concept-car beleefde in maart op de Autosalon van Genève zijn wereldpremière, en de Concept A Sedan is hier qua vormgeving een vervolg op.

Ondanks dat het een sedan betreft, kent het studiemodel een coupé-achtig ontwerp. Hiermee bedoelen we uiteraard de aflopende daklijn. De Concept A Sedan staat op dynamisch vormgegeven 20 inch lichtmetalen wielen terwijl de wielkasten, in verhouding tot de velgen, kleiner zijn. 

Tevens geeft Mercedes-Benz de afmetingen op. De lengte, breedte en hoogte bedragen respectievelijk 4.570 mm, 1.870 mm en 1.462 mm.

Categorieën