Mercedes-AMG GT C Roadster Edition 50 2017

Op de North American International Auto Show in januari, liet Mercedes-AMG ons kennismaken met de GT C Edition 50. Nu meldt het merk, dat ook de GT C Roadster leverbaar wordt in deze speciale uitvoering. De productieteller staat op 500 stuks voor de wereldwijde markt.

Twee exterieurkleuren

Mercedes-AMG (voorheen kortweg AMG) bestaat dit jaar precies 50 jaar. Dit wordt dan ook gevierd met de speciale Edition 50 voor onder meer de GT C Roadster, die in Genève debuteert.

Het model is te herkennen aan de twee opvallende exterieurkleuren Designo Graphite Grey Magno en Designo Cashmere White Magno. Tevens springen de verchroomde, zwarte details in het oog. Zo zijn de frontsplitter, dorpelverbreders en uitlaatsierstukken voorzien van deze afwerking. Daarnaast maken de gesmede kruisspaaks AMG-velgen indruk, die eveneens donkergekleurd zijn.

Zwart/zilverkleurig interieur

Binnenin zijn het voornamelijk zwarte en zilverkleurige accenten die je ziet. Het stuurwiel is omhuld in microvezel Dinamica, dat bijeen gehouden wordt door grijze contrastsiernaden. Daarnaast ontdekken we nappalederen bekleding voor o.a. de sportstoelen en het dashboard. Ook maakt Mercedes-AMG geen geheim van de gelimiteerde oplage: her en der prijken ‘Edition 50’-logo’s.

Zelfde prestaties 

De Edition 50 verandert niets aan de prestaties van de GT C Roadster. Onder de kap huist dezelfde 4.0 liter V8-biturbomotor met 557 pk en 668 Nm trekkracht. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in 3,7 seconden, terwijl de topsnelheid 316 km/h bedraagt.

Categorieën