Lancia Pu+Ra detail

Het Italiaanse merk Lancia is terug, met een nieuw logo. Sinds 2014 is het roemruchte merk niet meer verkrijgbaar in Nederland, maar wordt het eigenlijk enkel nog verkocht in Italië. De Ypsilon is daarbij ook het enige model dat Lancia daar nog verkoopt. Bijzonder is dat dit kleine model alsnog een facelift kreeg in 2021! Nu is daar dus het nieuwe Lancia logo, wat volgens het Italiaanse merk zelf het begin markeert van een elektrisch tijdperk.

Het nieuwe logo

Pu+Ra

Zoals alleen Italianen dat kunnen, komen zij met een wilde concept. Kijkend naar de beelden, is het moeilijk dit zelfs een auto te noemen. De inspiratie lijkt in eerste instantie bij Startrek vandaan te komen. De Pu+Ra geeft dan ook met name de designtaal voor Lancia in de aankomende 100 jaar aan. Minder ver in de toekomst, moet de Pu+Ra vooral als inspiratie dienen voor drie nieuw te introduceren modellen. Deze drie nieuwe modellen moeten op de markt komen tussen 2024 en 2028. Het eerste model waarmee Lancia zal komen, is een compleet nieuwe Ypsilon!

Bijzonder ruimteschip

Zonnige toekomst

Luca Napolitano, CEO van Lancia, ziet de toekomst in ieder geval zonnig in. In niet mis te verstane woorden geeft hij aan: “Vandaag is het begin van onze Renaissance, die overal ter wereld indruk zal maken op Lancia-fans. Lancia wordt weer een begeerlijk, gerespecteerd en betrouwbaar merk in het Europese premium segment. Vandaag is het begin van het nieuwe Lancia!”.

Startrek is terug

Wij hopen vooral dat Lancia gewoon weer verkrijgbaar is in Nederland. Waarbij het ook weer dat bijzondere merk wordt, met goedkoop vervoer voor de massa, dikke rally kanonnen en knotsgekke supercars.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *